L'Antònio fa dècades que surt al mar i avui ha compartit la seva experiència. Al Moll de Pescadors hi ha una trentena d'embarcacions que cada dia recorren la costa barcelonina. Enxarxen lluços, gambes, sardines o seitons. Una pesca desconeguda per a molts. CRISTINA CAPARRÓS, responsable de Cap a Mar: "Pregunten moltes coses d'hores de sortida d'arribada quantes hores surten a pescar hi ha molta gent que no sap que surten i tornen el mateix dia, que és pesca del dia" RAIMON SOLER: "El que ens ha atès a nosaltres era un noi que s'explicava molt bé i explicava de la realitat d'aquest món, de coses que ni et plateges dels intermediaris, els diners, els impostos que costa tota la pesca." La iniciativa Cap a Mar permet conèixer espais desconeguts i també veure la ciutat des d'una perspectiva diferent. JAN DUARTE I BIEL RIBA: "Des d'allà sí que havíem anat però des d'aquí no. I es veu tot l'Aquarium i els vaixells moderns i veure peixos." L'activitat Cap a Mar, gratuïta i per a tots els públics, s'emmarca en la primera edició de Benvinguts a Pagès, una iniciativa per conèixer d'on ve allò què mengem.

El Nus, la Ferrosa, l’Ostia i el Sant Pau són les quatre embarcacions que avui han obert proa i popa als visitants del projecte Cap a Mar, emmarcat en la primera edicó de Benvinguts a pagès. La iniciativa permet conèixer de primera mà la feina de pagesos, ramaders o pescadors, tots ells productors dels aliments bàsics de la nostra dieta.

Les activitats es concentren al Moll dels Pescadors, on una trentena de vaixells surten cada dia a pescar. Avui els assistents a la jornada de portes obertes han descobert el cicle de la pesca en aigües urbanes.

Els impulsors del programa Cap a Mar són famílies del món mariner, membres de la Confraria de Pescadors de Barcelona. Conserven la tradició i volen donar a conèixer el patrimoni històric d’aquest antic ofici.