Protagonisme absolut de Lleida a la campanya catalana del PP. La fragmentació del vot amb Ciutadans va deixar els populars sense escó lleidatà el 20-D, i perquè això no es repeteixi, Mariano Rajoy ha demanat d'aglutinar el vot dels moderats al PP. I ho ha fet adreçant-se directament als electors que aquest cop no podran votar Unió, i també als de Ciutadans, per recordar-los que els seus vots no es van traduir en diputats a 25 províncies espanyoles, tampoc a Lleida. MARIANO RAJOY, candidat del PP "Debemos unir todos los moderados españoles nuestros esfuerzos y nuestros votos. Y no dilapidar ningún voto, porque cada voto que nosotros dilapidemos, es un voto para los radicales y para los extremistas." El candidat a la Moncloa ha afirmat que unes terceres eleccions suposarien un ridícul mundial, i ha demanat al PSOE una gran coalició per deixar governar la llista més votada. Rajoy ha hagut d'interrompre el discurs uns instants pels crits d'uns manifestants que s'han colat a l'acte. MARIANO RAJOY, candidat del PP "A Pablo Iglesias, que no me mande más manifestantes. Que los mande al final, y ellos estarán más felices y nosotros también" Aquest ha estat l'únic gran míting de campanya de Rajoy a Catalunya. Dimarts serà a Barcelona, però només per participar en un esmorzar col·loqui.

El 20 de desembre passat, el PP va perdre a Lleida -per només 2.000 vots- el diputat que tenia a les terres de Ponent. Això explica perquè la formació ha volgut que l’únic míting a Catalunya amb presència de Mariano Rajoy fos aquí (tot i que el proper dimarts també farà una visita breu en un acte a Barcelona).

Rajoy ha arribat a Lleida a les onze del matí i ha fet una visita a la Seu Vella acompanyat del veterà candidat per Lleida, José Ignacio Llorens. Després ha començat el míting davant de cinc-cents militants i simpatitzants del partit. El PP ha demanat compromís a la resta de formacions perquè la força més votada pugui governar. També que no hi hagi divisió de vot i que la dreta es concentri a votar al PP perquè sinó aquest vot va cap als “radicals i els extremistes”.

La PAH protesta dins i fora del míting

A fora l’esperava la protesta d’un grup de la PAH, que també ha interrumput l’inici de l’acte amb crits. Rajoy ha respost amb ironia dient que “hauran de demanar al senyor Iglesias que enviï els manifestants més tard”.