El primer Street Food Born, fa dos anys, va coincidir amb el Tast a la Rambla. L’any passat es va ampliar a tres dies. Enguany la novetat és la incorporació d’un restaurant més, de manera que ja són 14 els xefs que fins diumenge estaran cuinant en directe no al seu establiment sinó a la paradeta que tindran al pla de Palau. Per als amants de la gastronomia, l’atractiu és doble perquè, a més de poder tastar tapes i delicadeses, podran veure com les fan i menjar-se-les a l’instant.

Aquest divendres ja hem vist com el públic feia cua per menjar sardines fetes a la brasa, hamburgueses de porc o musclos al xacolí de Getaria. Però l’oferta és tan rica com diversos són els restaurants del Born, on sempre es poden trobar des dels embotits i formatges de La Puntual o la Vila Viniteca, fins a les especialitats mexicanes de l’Oaxaca. L’Street Food Born obre tant divendres com dissabte i diumenge des del migdia (12 h) fins a la mitjanit (0 h).

Els organitzadors asseguren que, veient l’èxit del primer dia, aquest any l’esdeveniment tindrà fins i tot més assistència que les altres dues edicions. L’objectiu de tot plegat, diuen, és reivindicar el Born com a centre gastronòmic de la ciutat, ja que històricament els barcelonins han recorregut a aquest barri per obtenir aliments de qualitat.

Per als que, en lloc de quedar-se al pla de Palau amb l’Street Food Born, prefereixin voltar pel barri descobrint els restaurants originals, Barcelona Born Gourmet ofereix sempre una app pròpia i gratuïta per al mòbil (iOS o Android) des de la qual fins i tot es poden fer reserves. Tots els establiments tenen a la porta un distintiu de membres de Barcelona Born Gourmet que està inspirat en les xapes que identificaven les parades de l’antic Mercat del Born.