ENRIQUE ALCÁNTARA, president d'Apartur "Aquest pla s'ha fet molt malament, esperem que les al·legacions serveixin per revisar el pla i replantejar-lo, si cal fer una altra aprovació inicial, refer-lo sencer." JORDI CLOS, president del Gremi d'Hotels de Barcelona "No pot ser que un edifici que s'ha fet amb tota la legalitat, de cop i volta, d'un dia per l'altre, passi a ser disconforme." -------- Els visitants que arriben a Barcelona per primera vegada ja vénen preparats per trobar-se una ciutat molt plena al centre i a les zones amb més atractius turístics. En general, no la troben saturada. "He estado en Roma, París, Londres, pienso que para el tamaño de la ciudad está bién, no está saturado." "No està gaire ple, és molt fàcil caminar i no hi ha gaires cues." "En general és el que esperava, hi ha turistes, bastants, però no en excés." "No està tan ple com Londres, al Regne Unit." Els que repeteixen ja saben el que es trobaran, cosa que no els fa dubtar per tornar a visitar la ciutat. "Necessites tornar i tornar perquè hi ha massa coses a veure." "És la meva segona vegada a Barcelona." Pel que fa als preus, passa el mateix. Conscients de venir a una gran capital tampoc no s'esperen preus baixos, tot i que alguns la troben barata. "No és barat però per a una ciutat turística és bastant normal." "És menys car que a casa." "És el que esperàvem per a una gran ciutat." Els hotels continuen sent els allotjaments preferits pels turistes, però cada cop més se sent aquesta alternativa. "He reservat una habitació per Airbnb i és un pis petit." "Ahorita me estoy quedando en un Airbnb." Opten per Airbnb, el portal de lloguer de cases que tanta polèmica ha generat en el sector turístic ja que molta de l'oferta no està reglada.

El president d’Apartur, Enrique Acántara, ha assegurat que el PEUAT “s’ha fet molt malament” i s’ha mostrat esperançat que les al·legacions presentades serveixin per replantejar-lo. En el mateix sentit, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha expressat que “no pot ser que un edifici que s’ha fet amb tota la legalitat de cop i volta passi a ser disconforme”.

L’oposició municipal —excepte ERC— també s’ha enfrontat al pla, que també té la disconformitat de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.