Més de 300 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume per condemnar l'atemptat d'aquest diumenge a Orlando, i a la vegada, donar el seu suport als familiars i amics de les víctimes. Una mobilització convocada per les principals entitats de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de Barcelona. Amb aquesta manifestació han dit prou a l'homofòbia i han reclamat que no es discrimini a ningú per la seva orientació sexual, una situació que actualment continua produint-se a Catalunya. EMILIO RUIZ, president del Casal Lambda "Esta año alrededor de 500 casos de homofobia ha habido en Cataluña, con agresiones también, en Badalona hace dos semanas, quiero decir que hay." Els representants polítics de l'Ajuntament i la Generalitat s'han sumat a aquesta convocatòria. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde de Barcelona "Hi ha moltíssims països que en aquests moments els gais estem perseguits, condemnats a mort o torturats i això també ha de servir per cridar l'atenció de la comunitat internacional i també al nostre país, que totes les lleis contra l'homofòbia que també hem fet aquí a Catalunya tenen ple sentit." Des de la conselleria d'Interior han alertat que la lluita contra el gihadisme és la principal prioritat. JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Davant l'amenaça gihadista, vingui de grups organitzats, vingui d'accions individuals, no podem baixar la guàrdia, parlem d'una amenaça seriosa." La plaça de Sant Jaume ha estat l'escenari aquest matí d'una altra concentració, convocada per les institucions. Els representants polítics han fet un minut de silenci per sumar-se al condol.

Aquest vespre a plaça de Sant Jaume, més de 300 de persones han condemnat l’atemptat d’ahir a Orlando. La Plataforma LGTBIcat, que agrupa la comunitat lesbiana, gai, transsexual i bisexual de Catalunya, ha convocat aquesta concentració per rebutjar la matança comesa en un club gai de Florida, on van morir 50 persones i 53 van resultar ferides. A la crida d’aquesta tarda, hi han assistit representants polítics, entitats i ciutadans a títol personal, que han dit prou a l’homofòbia que han recordat que encara està present a la nostra societat. En l’acte s’ha llegit un manifest i s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes.

“Ha estat el crim d’odi de caràcter homofòbic més gran que hi hagut a la història”

Eugeni Rodríguez, portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), ha assegurat que la comunitat LGTBI “està consternada i molt trista” per l’atemptat, que ha definit com “el crim d’odi de caràcter homofòbic més gran de la història”. Eugeni Rodríguez considera que la massacre a Orlando, en què han estat assassinades una cinquantena de persones, ha estat “un cop molt dur” per a la comunitat LTGBI.

El portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya ha afegit que “encara hi ha odi i discriminacions” i ha demanat a les administracions catalanes “actuacions contundents contra l’homofòbia, ja que els drets no es garanteixen sempre”.

Minut de silenci aquest matí a la plaça de Sant Jaume

Desenes de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume i han fet un minut de silenci com a mostra de rebuig a l’atemptat. En l’acte, a més de ciutadans anònims, hi han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i una àmplia representació dels grups municipals; així com diversos consellers de la Generalitat de Catalunya, com el conseller d’Interior, Jordi Jané, la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, entre d’altres.

En finalitzar el minut de silenci, Colau ha assegurat que “Barcelona està molt compromesa, com ho està en la defensa de la pau, els drets humans i la democràcia”. “Fets tan terribles com aquest ens demostren que no ens podem distreure en la lluita contra l’homofòbia, que hi ha molt de camí per fer contra la discriminació i en el combat dels perjudicis de tots els col·lectius”, ha afegit. L’edifici de l’Ajuntament ha lluït un penó negre al balcó de la façana en senyal de dol per les 50 víctimes mortals de l’atac.