WALTER ALDO, estàtua humana "Reivindicamos concretamente el espacio público de los ciudadanos. En nuestro caso que somos artistas pues se ha buscado la excusa de que los artistas son obstaculización de la via pública. Si miramos lo que han montado ahí... no hay artistas y están obstaculizando la via pública."

La Rambla forma part del Pla Cor de Ciutat Vella que s’està duent a terme des del 2012 i fins al 2018. Una de les actuacions a curt termini és el canvi de situació de les estàtues, que ja fa temps que es van desplaçar a la part baixa del passeig. Des de l’associació afirmen que s’està privatitzant l’espai públic a favor de l’empresariat relacionat amb la iniciativa Tast a la Rambla, que aquest any celebra la tercera edició i ha rebut 50.000 euros a través de la taxa turística.

L’any passat els artistes de la Rambla ja van decidir no situar-se a la via pública durant l’acte gastronòmic. Aquest any recorden que fa més de quatre dècades que es dediquen a l’expressió artística al concorregut carrer del centre de Barcelona i afirmen que ja formen part de la identitat universal de la Rambla.