L'exposició "Barceloneta, anys de guerra" està feta pels usuaris del Casal de Gent Gran Mediterrània, molts dels quals van ser testimonis d’aquell episodi bèl·lic. ROSA SABANÉS, responsable del Casal de Gent Gran Mediterrània "Doncs recopilar això, les vivències de la gent que la teníem aquí dia a dia i que potser no ho explicaven i et sorprenia, i a partir d’aquí, vam començar a fer entrevistes, vam començar a treballar el material." Un any de feina per fer elements que recordessin aquells anys de mancances al barri, però també n'hi ha d’altres que són autèntics. ANNA MARIA CHALER, usuària del Casal de Gent Gran Mediterrània "He portat fotos de quan era petita explicant coses de quan la guerra, o sigui, hem fet molta cosa, molta." CARME BERGA, usuària del Casal de Gent Gran Mediterrània "Perquè jo vaig tenir que contestar la carta del meu pare i la veritat és que cada vegada que ho penso, en fi, se sent alguna coseta des del coll fins aquí dins." CARME BENAVENT, usuària del Casal de Gent Gran Mediterrània "Quan va acabar la guerra ens vam llençar a buscar aquest menjar i això és el que representem, amb aquesta obra, el menjar que vam anar a requisar." També han fet un musical amb una banda sonora creada per a l'ocasió. SÍLVIA COMES, directora artística del musical 'Barceloneta, anys de guerra' "Que vagi creant el clima que té aquest gran desastre d'aquells anys a la Barceloneta." El musical encara s’està assajant, ja que l’estrena serà el 30 de juny a la sala d’actes del Centre Cívic Barceloneta.

El Centre Cívic Barceloneta acull fins a final de mes l’exposició “Barceloneta, anys de guerra”. Aquesta és una mostra singular per diferents motius. D’una banda, perquè l’han feta els usuaris del Casal de Gent Gran Mediterrània del barri, però a més perquè és el testimoni dels records de molts d’ells de com es va viure la Guerra Civil a la Barceloneta.

Aquest va ser un barri molt castigat durant el conflicte bèl·lic per la proximitat al port, un fet que va obligar fins i tot a ordenar, en més d’una ocasió, que els veïns l’abandonessin. Al web especial ‘Barcelona: 800 dies sota les bombes’ del BTV Datalab pots veure quantes en van caure a la Barceloneta, i les víctimes i destrosses que van provocar arreu de la ciutat.

A més de l’exposició, els usuaris del Casal de Gent Gran Mediterrània també estan acabant d’assajar una obra de teatre musical sobre el mateix tema, que s’estrenarà a finals de mes al centre cívic.