Des d'avui i fins diumenge la Rambla es trobarà inundada per les propostes d'alta gastronomia de fins a 50 restaurants de la ciutat. És la tercera edició del Tast a la Rambla. El que s'hi pot trobar és l'essència miniaturitzada de cuines tan destacades com la de l'estrella Michelin del Caelis o el Gaig, o la d'altres de més populars com la de l'Ofis o els entrepans de l'històric Guixot. Totes les tapes, a un preu força ajustat, quatre euros, un bon reclam per atreure els barcelonins amants de l'alta cuina de la ciutat. JOAN OLIVERAS, president d'Amics de la Rambla "Aconseguim amb el tast a la Rambla canviar la proporció del visitant actual, sobretot hi ha barceloní que supera la visita del turista. Ho fem a través d'un esdeveniment magnífic que és el gran aparador de la nostra gran cuina." CARLES GAIG, cuiner "Estar al costat del poble, que això és fantàstic, del poble i de la gent estrangera que ve i esetà expectant de dir a veure què hi passa aquí. Que vegi que la gastronomia no està de portes tancades, sinó que també està portes obertes." També es podrà gaudir d'altres propostes destinades a deixar ben tipa la nostra curiosistat culinària. Podreu trobar tallers d'entrepans creatius, aprendre a tirar una cervesa com Déu mana o fins i tot cuinar amb el suport dels millors xefs de la ciutat. Els organitzadors esperen superar el mig milió de visitants de l'edició anterior.

Joan Oliveras, president d’Amics de la Rambla, ha explicat que esperen “invertir la proporció entre el visitant turista i el local per recuperar la Rambla”. Oliveras també ha recordat que l’any passat aquest gran aparador d’alta cuina barcelonina va servir fins a 90.000 tapes. Cada tapa té un cost de quatre euros i és el que es pot tastar normalment a la carta de 50 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat.

Tant Oliveras com la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, han destacat que el Pla especial de reordenació de la Rambla i el pla d’usos específic del passeig han d’ajudar a recuperar aquesta artèria per al veïnat. Pin ha destacat que, a més d’aquestes normatives, “també ajuda apropar el passeig fent-hi intervencions efímeres com el Tast de la Rambla”. L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “estimem molt la Rambla i no la donem per perduda”, i ha dit és una prioritat per al govern evitar que acabi sent simplement un passatge turístic”.

Les tapes que s’hi poden trobar es divideixen en funció de si són cuina tradicional, cuina d’autor, cuina dolça o entrepans. Aquests darrers són la novetat d’aquesta edició. Una altra novetat és que no s’utilitzen diners per a fer els pagaments, s’utilitza una targeta que, segons Oliveras, resol els problemes de taquillatge que havia hagut en edicions anteriors.