Avui són ells els protagonistes, per això expliquen a la premsa el seu projecte. Són persones amb discapacitat que treballen en aquest terrat cultivant un hort que els ocupa alguns dies per setmana. És un projecte pioner d'horticultura urbana en coberta, és a dir, instal·lat al terrat d'un edifici propiet de l'Ajuntament, l'Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat. Laia Ortiz, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Estan més acostumats a tenir un paper doncs de rebre, no? de rebre serveis, i en aquest cas tothom els hi ho agraeix perquè són ells els que treballen la terra, que també poden i els que ofereixen un producte com aquests enciams meravellosos que estaven repartint." Des de l'any 1997 que Barcelona té horts urbans, i des de 2005 que es practiquen en alguns activitats terapèutiques. Ara, amb la suma d'aquest nou espai al terrat, l'Ajuntament espera que no en sigui l'últim. Per la dificultat de trobar terreny a peu de carrer, la idea va sorgir amb l'entrada del nou govern municipal que va invertir 9.000 euros en un espai que s'ha convertit en escenari habitual dels assitents de centres ocupacionals de Barcelona. "M'agrada molt aquí, soc d'un grup, el SOI 2, que hem de fer una activitat nova, amb l'hort, hem plantat els tomaquets, els enciams i les plantes aromàtiques." L'hort va començar a funcionar a principis de maig, un temps curt, però suficient per començar a veure resultats, com els 200 primers enciams que avui han volgut compartir.

Es tracta d’un projecte pioner a Barcelona i impulsat pel mateix Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD). Hi col·laboren l’ Institut d’Investigació i  Recerca Tecnològica Agroalimentària, l’empresa Inèdit de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i els centres ocupacionals Taller Escola Sant Camil, Tallers Sant Jordi i Ariadna.

De fet, són alguns dels usuaris d’aquests centres ocupacions els que treballen alguns dies a la setmana per cultivar l’hort. Per a Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials, això fa que aquestes persones, més acostumades al paper de rebre serveis, puguin oferir-ne. “En aquest cas tothom els ho agraeix perquè són ells els que treballen la terra i els que ofereixen un producte“, ha destacat.

Amb un mes i escaig de vida, el projecte ja ha donat els primers fruits. L’hort va començar a funcionar a principis de maig i  ja s’han pogut recollir els 200 primers enciams.

Ara, l’objectiu de l’Ajuntament és poder tirar endavant més iniciatives com aquesta.