Tot i que en un primer moment, l’acusació particular havia anunciat que hi presentaria recurs, Ester Quintana ha anunciat aquest dimecres que no ho faran. Una decisió que ha argumentat pels “estrictes requisits” del recurs de cassació davant el Tribunal Suprem i que fan “inviable recórrer” contra la sentència.

En un comunicat, Quintana lamenta que després de quatre anys de lluita i un “esforç ingent per indagar i aclarir al màxim” els fets, no s’hagin obtingut respostes. En responsabilitza el Departament d’Interior i el cos dels Mossos d’Esquadra. Segons la dona, “qui té la font de la prova a l’abast és el mateix cos policial a què pertanyen els agents investigats” i això feia que les possibilitats de l’acusació per contrastar fossin “limitades” i “desiguals”.

Quintana reitera el seu convenciment que “tant la realitat com l’autoria del que va passar són conegudes” però que aquesta informació no es va aportar en el judici, i lamenta que “Interior delegués en el procés judicial l’esclariment dels fets, tenint eines per indagar en l’àmbit intern”.

Per la dona, el missatge que es dóna a la ciutadania és de “desconfiança cap a les institucions i dissuasiu a l’hora de reclamar justícia per la vulneració de drets provocada per cossos policials”.

Per acabar, Ester Quintana valora les disculpes que li han donat però remarca que aquestes “no reparen” i “no canvien la situació”. Per això, expressa la seva esperança que “mai més s’enfronti cap denúncia negant la credibilitat de la víctima per sobre de l’autoafirmació institucional“.