Fins ara, en aquest passeig del Parc Güell que dóna accés a la zona monumental, hi havia un bar. Estava ubicat dins d'aquestes coves. En aquesta portalada, per exemple, hi havia la barra i a fora tenia terrassa. La llicència però es va acabar fa poc i l'Ajuntament, per conservar el patrimoni, ara no preveu que en aquest espai hi hagi cap més establiment d'aquest tipus. El tancament, però, deixa el Parc Güell amb només un bar que es troba a la zona monumental, que és de pagament. Per tant, per arribar-hi, cal haver pagat entrada. ARAL LUDIVINE "Tenim molta gana. Per tant, tenir un bar per menjar i beure és molt important per després continuar visitant el parc." AMULYA ATHAYDE "És l'únic bar d'aquí, sí. Per això hem entrat a la zona monumental. Si no ets a la zona monumental, suposo que no tens bar." La concessió d'aquest bar s'acabarà també als propers mesos. En aquest cas però l'Ajuntament sí que preveu renovar la llicència amb un nou concurs públic. Sigui com sigui, continuarà sent l'únic establiment on poder menjar o prendre algun refresc dins del parc. Això fa que, a la zona gratuïta, l'única opció per als visitants sigui comprar aigua de forma il•legal, per un euro als venedors ambulants. GRETTA SPINCY "Estàvem buscant aigua perquè aquí fa molta calor, però no hi ha cap bar aquí. Per tant, l'hem comprat pel carrer." ELISA PALACIOS "Está haciendo mucho calor y el único lugar que tenía una posibilidad de comprar una botella fue al señor que estaba por ahí, por los caminos que están como venedores ambulantes." Els venedors asseguren que des que no hi ha el bar a la zona gratuïta, cada dia són més. Una situació que a l'estiu encara quedarà més evidenciada.

El bar que hi havia a la zona comuna del Parc Güell estava ubicat en un passeig que dóna accés a la zona monumental, dins de les coves de Gaudí. Fa dies, però, que la llicència es va acabar i l‘Ajuntament ara no preveu que en aquest espai hi hagi cap més establiment d’aquest tipus per així conservar millor el patrimoni. El consistori insisteix que hi ha diversos llocs on comprar menjar i begudes fora del recinte del parc, als barris adjacents.

Aquest tancament ha deixat, per tant, el Parc Güell amb només un bar dins del recinte. Se situa a la zona monumental, de manera que per poder anar-hi cal haver pagat entrada. Això fa que a la zona comuna, on no cal abonar res, els visitants assedegats hagin de comprar ampolles d’aigua als venedors ambulants que proliferen dins. Aquests han explicat a BTV que des que no hi ha el bar a la zona gratuïta, cada dia són més els que intenten guanyar-se la vida oferint begudes, i ja preveuen que aquest estiu, que és quan més visites rep el Parc Güell, en siguin encara molts més.