4 de juny del 2001, un grup de músics es va trobar al Jamboree per tocar jazz... Des de llavors, cada dilluns la What The Fuck Jam Session ofereix 5 hores de música en directe. Gairebé 800 concerts després, el What the Fuck celebra el 15è aniversari. AURELIO SANTOS, coordinador de la WTF Jam Session: "Molt difícil en un context com el barceloní, ara mateix, mantenir una proposta musical tants anys. Aquesta ciutat mereix tenir llocs com el Jamboree, com la What The Fuck on es pugui encara continuar fent un homenatge a la música en viu perquè hi ha molta gent que necessita d'això com l'ànima, com l'aigua". Els músics són joves talents de la ciutat que interpreten obres escrites i arranjades per ells mateixos. Com a regal d'aniversari, res millor que un conjunt format expressament per l'ocasió: una Big Band, un format molt més gran de l'habitual en una jam session. CLAUDIO MARRERO, saxofonista: "Hemos queridon hacer un poco algo diferente. La Big Band es un sonido muy potente y muy energética, ten en cuenta que era una música que antes se hacía para que la gente bailara, entonctes necesitaban una proyección para que la gente pudiera bailar, un volumen no muy bajo." "A l'escenari, 18 músics. Hi ha piano, guitarra, bateria, contrabaix i sobretot molts instruments de vent. Tots ells improvisen al més pur estil jazzístic. És la primera vegada que s'utilitza una Big Band en una What The Fuck Jam Session i qui sap, potser no serà l'última. Els seus creadors no descarten tornar a fer servir aquesta formació. Us ho ha explicat, des del Jamboree, Laura Arias."

El 4 de juny de 2001, un grup de músics es van trobar al Jamboree Jazz Club per interpretar alguns temes en una sessió d’improvisació. Era un dilluns i en va ser el primer de molts. De fet, des de llavors, cada set dies, i de forma ininterrompuda, la sala ha acollit la WTF Jam Session. Han estat gairebé 800 trobades i enguany celebren el 15è aniversari. “És molt difícil mantenir una proposta musical tants anys, aquesta ciutat mereix tenir llocs com el Jamboree, on es pugui continuar fent un homenatge a la música en viu”, apunta el coordinador de la WTF Jam Session, Aurelio Santos.

La festa de celebració havia de ser, per tant, especial. Tant com per crear un conjunt instrumental per a l’ocasió. Ni més ni menys que una “big band” amb 18 músics dalt de l’escenari que han interpretat els seus propis temes. La base instrumental estava formada per un piano, una guitarra, una bateria i un contrabaix. La resta dels músics han omplert la sala amb el so dels instruments de vent: trombons, trompetes i saxos.

L’encarregat de crear aquesta formació ha estat el saxofonista d’origen canari i resident a Barcelona Claudio Marrero. Explica que va triar aquesta formació per la sonoritat: “Hem volgut fer alguna cosa diferent, la ‘big band’ té un so molt potent i enèrgic, abans es feia servir perquè la gent ballés”, diu Marrero. La banda ha improvisat seguint l’estructura habitual d’una “jam session”.