El Banc Expropiat no convocarà cap més manifestació a Gràcia perquè els comerciants no tinguin por d'obrir els seus negocis. Això és el que han anunciat aquesta tarda a través de la seva pàgina web. El que sí que es mantindran són els punts informatius i les activitats a la porta del Banc Expropiat. Precisament aquests dies els botiguers del barri començaven a estar neguitosos. En la darrera manifestació del cap de setmana es van tancar tres accessos del mercat, fet que va deixar els paradistes de l'Abaceria amb molts pocs clients. INÉS FÁBREGAS, vicepresidenta del Mercat de l'Abaceria "El que passa es que no sabem la fórmula magistral perquè tot se solucioni però s'ha de solucionar en breu perquè no podem seguir d'aquesta manera. Clar és que això és l'Ajuntament el que ha de trobar solucions nosaltres podem opinar, podem dir el que volguem però en definitiva només som els perjudicats." RODERICH FONT, secretari de comerciants de Gran de Gràcia "El que volem és que se solucioni rapidament que no hi hagi aquesta por que pot tenir la gent, la gent pot apropar-se a les botigues pot apropar-se al barri de Gràcia i que no hi haurà cap mena de problema." Demà els comerciants tenen una reunió a la seu del districte amb l'objectiu principal de trobar solucions a les queixes que plantegen.

En un comunicat, des del Banc Expropiat lamenten que durant les dues setmanes de conflicte s’hagi intentat “parlar de tot menys del problema social de fons”. “El problema a Gràcia no és el Banc Expropiat“, afirmen, “sinó tota aquella gent que considera que té com a objectiu treure beneficis econòmics a costa de la vida de la resta”.

En aquest sentit, el col·lectiu denuncia que el turisme massiu i l’especulació són el que porta els comerços a tancar perquè no poden assumir els lloguers, cada cop més elevats.

També lamenten que s’hagi “intentat crear una divisió artificial entre el Banc Expropiat i qui li dóna suport i la resta de veïns i comerços de Gràcia”, perquè hi ha part del veïnat i dels comerços que els donen suport i part que no i no es pot generalitzar. A més, denuncien que algunes persones i partits polítics utilitzin la situació amb finalitats electorals i partidistes.

Davant d’aquesta situació, anuncien que, de moment, no convocaran més manifestacions perquè no volen que alguns comerços pateixin per la situació, però que intentaran tornar a entrar al Banc i seguiran treballant per combatre els problemes de Gràcia. Una tasca que volen fer conjuntament amb col·lectius com l’Oficina de Gràcia, l’Assemblea de la Vila o la Plataforma Gràcia cap a On Vas?, per establir una estratègia més àmplia i comuna.