Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, l’auditoria externa confirma que en el mandat de CiU hi van haver despeses a Barcelona Regional per valor d’1,9 milions d’euros per a les quals “no se n’ha acreditat un ús correcte”. Sanz ha dit que s’han detectat despeses en projectes internacionals a través d’una societat “instrumental” vinculada a Barcelona Regional, i ha assegurat que els estatuts de l’agència diuen que l’activitat internacional no és competència seva. La tinenta d’alcalde ha enumerat també despeses en contractacions i viatges vinculats a l’activitat internacional.

L’Ajuntament té previst informar d’aquesta auditoria en el Consell d’Administració de Barcelona Regional, que es reunirà dilluns que ve. Janet Sanz ha explicat que el govern traslladarà la informació a la fiscalia, que ja té oberta una investigació sobre aquesta agència pública per l’adjudicació de dos contractes. “Volem analitzar jurídicament aquesta informació, però, el que sí que és evident és que demostra que han passat unes coses que no poden tornar a passar”, ha sentenciat Sanz. A l’octubre, l’Ajuntament ja va traslladar a la fiscalia un informe que detectava possibles irregularitats en la gestió de Barcelona Regional en el mandat anterior.

CiU es defensa i demana tenir accés a l’auditoria

En un comunicat, el Grup Municipal de CiU assegura estar convençut que les adjudicacions de Barcelona Regional “s’han fet de manera correcta”. “No només no hi ha res a amagar, sinó que tenim un gran interès perquè es conegui la realitat”, segueix el comunicat. El text explica que el 2011 es va iniciar una nova línia estratègica per “projectar l’agència cap al món internacional”, i que es van investir recursos per guanyar projectes a Hong Kong, Rússia o al Brasil.

En el comunicat, CiU afirma que Barcelona Regional és “una societat supervisada, auditada i intervinguda” i nega que hi hagi “despeses sense justificar ni manca de factures”. La formació ha reclamat per carta a l’alcaldessa, Ada Colau, que és la presidenta del Consell d’Administració de Barcelona Regional, que es faciliti a CiU l’auditoria per conèixer-ne el contingut i poder-se defensar de “tergiversacions, filtracions interessades i acusacions sense fonaments”.