LIONEL MESSI, jugador del FC Barcelona: "Jo em dedicava a jugar al futbol. Confiava en el meu pare, confiava en els advocats que ell havia decidit que ens portessin les coses i no tenia ni idea de res. En cap moment em va passar pel cap que ell m'enganyaria o em voldria estafar. Firmava perquè ell m'ho deia i confiava en ell i òbviament perquè els advocats ho deien d'aquella manera". JORGE HORACIO MESSI, pare del futbolista: "L'ok el vaig donar jo perquè ells em suggereixen que, suposo, que això s'hauria de fer així".

El davanter del FC Barcelona ha arribat al Palau de Justícia més tard del previst, amb el seu pare, el seu germà Rodrigo, col·laboradors i nombrosos escortes. Ho ha fet enmig d’una forta expectació i mesures de seguretat. Un cop dins l’edifici, l’ha rebut el portaveu del FC Barcelona, Josep Vives.

Durant l’interrogatori, tant Leo Messi com el seu pare, Jorge Horacio Messi, s’han negat a respondre les preguntes de l’advocat de l’Estat, que representa l’Agència Tributària i és l’únic que acusa el blaugrana. Si que han contestat, en canvi, les preguntes de la fiscal, que manté només l’acusació contra el pare.

Tal com ja havia declarat prèviament, Leo Messi ha sostingut que ell no estava al cas de les seves empreses ni del que signava. “Jo em dedicava a jugar a futbol, confiava en el meu pare i en els advocats que ell havia decidit que ens portessin les coses, no tenia ni idea de res“. El jugador també ha afirmat que no parlava d’aquestes qüestions amb el seu pare i que “firmava perquè ell m’ho deia i em fiava d’ell”.

Per la seva banda, Jorge Horacio Messi, ha sostingut que ell no domina el dret fiscal i que havia estat el seu comptable qui havia muntat l’entramat empresarial que hauria servit per defraudar. Un entramat que haurien replicat des del despatx Juárez Veciana, a qui van contractar posteriorment com a assessors. Sí que ha admès que el vist-i-plau a les operacions “el donava jo perquè ells em suggereixen, suposo, que això s’havia de fer així”.

Forta expectació dins i fora del jutjat

Tant l’entrada com la sortida de l’estrella del Barça han generat molta expectació mediàtica però també de seguidors que s’han apropat fins allà poder veure’l de prop i expressar-li el seu suport.

Una expectació que també s’ha deixat notar dins el mateix Palau de Justícia. Una dotzena de treballadors de la seu judicial s’han dedicat a fotografiar-lo dins de l’edifici, just abans de la seva entrada a la sala de vistes.