Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, l’AECC ha fet públiques algunes dades relacionades amb els efectes nocius del tabac. Una és que, a Catalunya, cada dia es produeixen 24 morts relacionades amb el consum de tabac. Una altra: que un 30 % de les morts per càncer són causades pel consum d’aquesta substància. I una tercera: a les vuit hores de deixar de fumar el risc de patir un infart baixa considerablement i el monòxid de carboni comença a estabilitzar-se.

Mònica Granados, de l’AECC, ha explicat a Barcelona FM que des de l’associació ofereixen teràpies, en grup o individuals, per deixar l’hàbit i ha assegurat que tenen un percentatge d’èxit del 61 %. També ha aconsellat l’app dissenyada per l’AECC i que es pot baixar des de la pàgina web de l’entitat. Sobre l’aplicació de la llei antitabac, Granados diu que ha provocat que un 2 % de la població canviï d’hàbits.

Els centres de primària de la ciutat també han impulsat diferents iniciatives per conscienciar la població fumadora dels efectes nocius del tabac. Una d’aquestes activitats és una caminada sense fum, al Turó de la Peira, organitzada pel CAP Horta. Una de les infermeres, la Sara, ha explicat al ‘BTV directe’ que fumar té molts efectes perjudicials, a banda dels ja esmentats. Apunta la pèrdua d’olfacte, de gust, l’aparició més important d’arrugues a la pell, les dents i dits bruts, els efectes negatius en la circulació de la sang o els nadons prematurs en embarassades.