FERRAN BUSQUETS, director d'Arrels Fundació "Creiem que el fet de tenir aquesta informació tan detallada permetrà moure o, com a mínim, ens ajudarà més a incidir en les polítiques públiques d'atenció de persones sense llar. És un tema que considerem que està una mica massa abandonat." PAU SOLÉ, voluntari d'Arrels Fundació "És important donar a conèixer aquesta realitat que és latent a Bacelona, aquesta Barcelona que sol pressumir de benestar, de progrés, però que en canvi té unes 2.000 persoens dormint al carrer

La majoria de sense sostre ja estaven localitzats gràcies a un recompte que es va fer al maig i que va comptabilitzar 941 persones dormint al ras. També hi ha ajudat la posada en marxa de l’app Arrels Localitzador, que permet avisar de la presència d’aquests individus malvivint als carrers.

L’objectiu del qüestionari és conèixer la situació de cada persona que viu al carrer de la ciutat, respectant sempre la seva voluntat. Per això, els han preguntat en quina situació administrativa es troben, si mai han patit agressions o si van al metge i es prenen la medicació, cosa que no sempre passa. És el cas d’un home que ha explicat a BTV que “si el medicament és fort i t’alimentes bé, es tolera. Però si no t’alimentes bé, el vomites i t’assenta malament“.

Pel director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, aquesta informació tan detallada els permetrà incidir més i millor en les polítiques públiques d’atenció a la gent que viu en la indigència. Un dels voluntaris, Pau Solé, afegeix que “és important donar a conèixer aquesta realitat, que és latent en aquesta Barcelona que sol presumir de benestar i de progrés”, diu.

Arrels Fundació farà enquestes fins dimecres a la nit amb l’ajuda de 350 voluntaris. El resultat d’aquest nou qüestionari es farà públic divendres. La iniciativa rep el suport de la Fundació Building and Social Housing Fundation (BSHF), amb seu a Anglaterra, que es dedica a proporcionar habitatges a persones sense llar.