L’Associació de Comerç i Serveis Claret va engegar fa uns mesos aquesta recollida. Tot va començar perquè volien saber com s’aconseguien diners per campanyes solidàries gràcies als taps de plàstic. Així, van acabar firmant un conveni amb la Fundación SEUR, per ajudar nens i nenes amb necessitats mèdiques. JORDI MORILLAS, secretari de l’ACS Claret “Fundación SEUR s’encarrega, des de l’empresa de transports SEUR, de transportar aquests taps fins a les plantes recicladores, processen els taps i paguen en aquest cas als nens i nenes els diners necessaris per sufragar les despeses mèdiques no cobertes per la seguretat social o complements ortopèdics.” S’han marcat com a objectiu recollir fins a 1.000 kg de taps de plàstic per al pròxim 2 de juliol, quan se celebrarà la festa major del Camp d’en Grassot. Això significa omplir 84 contenidors, que es traduiran en 200 euros per una bona causa. De moment, en tenen 10 de plens. JORDI MORILLAS, secretari de l’ACS Claret “Fem una crida a tots els veïns i veïnes, no només del Camp d’en Grassot i de Gràcia sinó, d’altres barris, o pobles de Catalunya. Que potser tenen taps i no saben a on portar-los: a qualsevol dels establiments Serveis Claret, amb aquest gran objectiu.” Precisament durant la festa major del barri han preparat altres activitats per incentivar el reciclatge de taps de plàstic. Mentrestant, seguiran fent campanya per arribar al seu objectiu. També, per donar a conèixer aquesta iniciativa solidària i ajudar els col·lectius que ja recollien taps però no tenien com transportar-los.

Tothom ha vist o sentit a parlar alguna vegada de les recollides solidàries de taps de plàstic. Però com s’arriben a traduir aquests milers de taps en ajuda? Això és el que es preguntaven a l’Associació de Comerç i Serveis Claret. Després d’investigar-ne el funcionament, van arribar a la Fundación Seur, que trasllada els taps a les plantes de reciclatge per donar-los una segona vida. L’ASC Claret va decidir signar un conveni amb la fundació, i es va convertir així en la primera associació de comerciants de Barcelona a endegar una campanya d’aquest tipus.

Per cada tona de taps -que equival a 84 contenidors plens- es reben 200 euros per destinar-los a una bona causa. En el cas dels comerciants del carrer de Sant Antoni Maria Claret, els diners aniran a parar a sufragar les despeses mèdiques d’infants que no poden assumir-ne els costos. L’objectiu és arribar als 1.000 quilos el dia 2 de juliol -coincidint amb la Festa Major del Camp d’en Grassot-; de moment en duen recollits 120 quilos.

Els contenidors per fer les aportacions són a cadascun dels prop de 30 establiments que formen l’associació. El secretari de l’entitat, Jordi Morillas, fa una crida a totes les persones i agrupacions que tinguin taps de plàstic i no sàpiguen què fer-ne, a dur-los als contenidors de l’ACS Claret.