Ha estat un dels moments més tensos de la vaga de metro d'aquest matí. Per tal d'evitar accidents a les andanes, plenes de gom a gom, a l'estació de la Sagrera s'han establert un seguit de cordons per controlar el flux de viatgers. I del caos del matí a la relativa tranquil·litat de la vaga del tarda, que ha començat a les quatre i ha durat dues hores. Tot i les estretors, usuaris habituals de línia 5 a la Sagrera com la Isabel encara tenen ben present el caos que s'ha viscut a l'estació a primera hora. Els temps d'espera aquesta tarda han estat entre els 7 i els 14 minuts i s'ha respectat el funcionament del 40 per cent dels serveis mínims. Tot i això la paciència dels viatgers començava a mostrar senyals d'esgotament i això que encara queden tres dies de vaga. Un servei d'autobusos que, a més, cal recordar, té convocada una jornada de vaga per a aquest divendres.

La situació a les andanes entre les 16 i les 18 h ha estat més tranquil·la que al matí. En aquesta segona tanda d’aturades, els serveis mínims han fixat la circulació del 40 % dels combois. El director de Metro, Marc Grau ha assegurat que aquesta tarda s’han pres mesures addicionals per evitar les grans concentracions de passatgers. Així s’han regulat els accessos a les andanes de l’estació de Diagonal de l’L5.

En general, la situació ha estat més tranquil·la que durant l’aturada d’aquest matí. Coincidint amb l’hora punta de 7 a 9 h, s’han generat aglomeracions d’usuaris a les andanes i s’han hagut de regular els accessos a les estacions de la Sagrera, Sagrada Família i Sants.

La darrera aturada del dia ha començat a les 20.30 i ha acabat a les 22.30 h. Durant aquestes hores s’ha garantit el funcionament d’un de cada cinc trens, amb esperes de 26 minuts fins a les 22 h i de 44 minuts des de llavors.

Un 30% menys de validacions

Si bé aquest matí s’ha registrat un 19 % menys de validacions que en un altre dia laborable, a la tarda aquesta xifra s’ha situat en un 30 %. TMB ho ha atribuït que els usuaris han optat per avançar o retardar els desplaçaments per no coincidir amb les hores d’aturades o que han optat per altres transports.

Tres dies més d’aturades per endavant

Dimarts 31 de maig i dimecres 1 de juny hi haurà tres franges d’aturades com les d’aquest dilluns.

Dijous, 2 de juny, l’afectació variarà i hi hauran dues tandes de vaga, tot i que més amples que la dels primers dies de la setmana. Entre les 9.20 h i les 12.20 h circularà un de cada cinc trens. Entre les 17 h i les 20 h es garantirà el 40 % del servei, amb esperes d’uns 13 minuts.