L’Ajuntament ultima el projecte d’una nova fase de remodelació dels interiors de la Guineueta. Les obres començaran abans de l’estiu entre els blocs de la plaça de Karl Marx i avançaran per la via Favència fins al carrer de Castor. La idea de la reforma és continuar amb l’estil de la fase anterior i crear espais de trobada o de jocs infantils que fugin de l’aspecte homogeni de polígon. MANUEL GÓMEZ, veí “A todo esto le hace falta, no lo ves, mira cómo está todo. Hicieron este trozo de aquí para abajo... Deberían haberlo hecho todo, pero se ve que no había presupuesto, pero no ves el ambulatorio qué guapo lo han dejado, pues que sigan para arriba.” MARIA EUGENIA MARTÍN, veïna “Ya toca. Faltaría arreglar jardines, arreglar en general todo porque hay que poner cosas para que los niños se entretengan. Sólo hay un parquecito aquí detrás muy pequeño.” El projecte preveu rectificar errors urbanístics anteriors. Aquest cop, per exemple, es deixarà un espai entre zones verdes i edificis, per facilitar la instal·lació d’ascensors i evitar humitats.

Es tracta d’una extensió molt àmplia que inclou molts blocs d’habitatges i una gran plaça, la de davant de la parròquia de Sant Mateu. Les obres començaran per la banda de la plaça de Karl Marx i es realitzaran en un parell d’anys. Els dissenys també preveuen construir diferents tipus d’espais de trobada davant dels edificis, com ara zones de jocs infantils per als petits o racons més íntims per a la gent gran.

El plantejament defuig, sobretot, la uniformitat característica dels polígons d’habitatges, un element comú de la zona en el passat. Es pretén donar personalitat i un ús diferent als espais d’accés als blocs i les zones de passeig, com havien demanat els veïns, que estan veient com canvia el seu barri com ara al passeig dels interiors de Verdun. A més, les obres respectaran l’espai necessari darrere o davant dels blocs, perquè en un futur s’hi puguin instal·lar ascensors externs als edificis que no en tenen. Per aquesta raó, el projecte preveu que la gespa i les zones verdes es trobin separades dels edificis, per evitar problemes d’humitat que ja s’han donat en altres ocasions.