Han investigat el passat del Poblenou durant el curs i avui han presentat la feina feta als pares i mares. Són els alumnes de tercer de primària de l’Escola Sant Martí que han participat en el projecte exploradors del temps. MARIONA ORTIZ, alumna de l’Escola Sant Martí del Poblenou “M’ha interessat molt la descoberta que he fet perquè no sabia molt de com era abans el Poblenou.” PAU GONZÁLEZ, alumne de l’Escola Sant Martí del Poblenou “M’ha sorprès una mica els canvis que ha fet el Poblenou des d’abans a ara.” ARIADNA CAPELLADES, alumna de l’Escola Sant Martí del Poblenou “Ha sigut molt divertit anar explorant el Poblenou com ha anat canviant amb el temps.” És un projecte educatiu que es va iniciar el 2013, quan l’escola es va traslladar a la rambla del Poblenou perquè els estudiants coneguessin l’entorn. MARIA PEÑA, professora de l’Escola Sant Martí del Poblenou “Després vam passar als canvis que s’han produït al barri, l’evolució que s’havia produït en el barri. Era un barri que era un barri industrial i, en canvi, ara és un barri modern.” Els alumnes han presentat el resultat als membres de l’Arxiu Històric del Poblenou, que els han fet una sèrie de visites als principals punts d’interès del barri. “T’agrada col·laborar amb els nens?” RAMÓN PASQUAL IBAÑEZ, Arxiu Històric del Poblenou “És una satisfacció realment treballar amb els nens perquè estem molt atents a tot el que és el projecte que tenen ells més el que nosaltres el hi anem explicant.” També han fet uns murals en què recullen el que més els ha impactat de tot allò que han descobert. “Aquí hi ha el triangle dolç amb les botigues que hi havia al costat, el Tío Ché, la pastisseria Triomf i el Surtidor.” En acabar ha estat el moment d’ensenyar-lo de primera mà als pares i mares, que segur també han après avui una mica més sobre el passat del Poblenou.

Durant el curs els alumnes de tercer de primària de l’Escola Sant Martí del Poblenou s’han dedicat a descobrir i a documentar la història del barri. Han après a buscar la informació a través de diferents fonts, des de veïns, passant per llibres o fotografies, fins a internet. També han fet diverses sortides pels voltants del centre amb membres de l’Arxiu Històric del Poblenou, que els han mostrat el patrimoni de l’entorn. A partir d’aquí, han pogut conèixer els orígens del barri i veure com han canviat els carrers i els edificis amb els anys.

Han fet una cloenda per presentar els resultats d’aquest projecte educatiu, en què estudiants i mestres han mostrat als pares la feina feta al llarg de l’any. Ho han fet a partir d’uns murals en què els alumnes han plasmat allò que els ha semblat més sorprenent del que han après i també mitjançant una entrevista als voluntaris de l’arxiu històric del barri. D’aquesta manera, fins i tot els pares han pogut conèixer una mica més la història del Poblenou.