Badia ha afirmat que durant la trobada els veïns van expressar la seva preocupació i les seves “ganes de tornar a la tranquil·litat” després de tres nits consecutives d’aldarulls, i es van queixar d’aspectes com “haver de dormir amb el so d’un helicòpter i amb el barri tancat”. També ha explicat que es van fer arribar al veïnat casos concrets de joves que denunciaven haver rebut cops, i al districte, la queixa de comerciants que es queixaven d’haver patit molts danys a les botigues.

El regidor de Gràcia ha dit que, durant la trobada, va haver-hi un diàleg fluid en què es van aportar diverses solucions al conflicte. Badia reconeix que trobar un espai alternatiu “és la solució més complicada” ja que els ocupants no l’accepten. En tot cas, ha reiterat que tenen la porta oberta a escoltar totes les vies possibles per resoldre la situació. Sobre la darrera nit, ha afegit que va ser un encert substituir les manifestacions per la cassolada i que ara el que toca és “dialogar, parar, pensar i reunir-se” per veure quina és la millor manera d’actuar. No li consta cap convocatòria de protesta per als propers dies ni hi ha previst, segons ell, cap dispositiu policial.

Pel que fa a la decisió de la fiscalia d’investigar el pagament del lloguer de l’edifici per part del govern de Xavier Trias, Badia afirma que des del govern municipal actual van tenir sempre clar que “havíem de rescindir el contracte”; que es volen desmarcar d’aquesta investigació i que “la fiscalia treballi”.

Les entitats de Gràcia donen suport a la “tasca social i cultural” del Banc Expropiat i condemnen la violència

D’altra banda, aquest divendres el Col·lectiu d’Entitats G6 ha donat a conèixer un comunicat en què expressa el seu suport a “la tasca social i cultural” del Banc Expropiat i condemna”qualsevol tipus de violència, independentment de la seva procedència”.