Tot i que les condicions de subrogació encara no estan tancades i s’hauran de seguir negociant les properes setmanes, l’objectiu és assumir aquestes treballadores en les mateixes condicions que les actuals.

En el cas de les empleades amb contracte fix, continuaran treballant fins que les places que ocupen surtin a concurs públic, unes proves que haurien de superar per mantenir el lloc de treball. Pel que fa a les treballadores contractades com a suport educatiu, les assumiria l’empresa que guanyi el concurs per al nou contracte de serveis dels centres.

Pel comissionat d’Educació de l’Ajuntament, Miquel Essomba, aquest acord suposa “un avenç significatiu en el compromís electoral de remunicipalitzar les escoles bressol que havien estat externalitzades en el mandat anterior”. També representa, ha dit, “un pas en la constitució d’una única xarxa d’escoles bressol municipals“.

Polèmica amb els educadors

La contractació d’aquestes treballadores un cop els centres passin a ser de gestió directa ha provocat molta polèmica. Les famílies dels infants escolaritzats en les tres escoles bressol n’han reclamat la continuïtat i la del seu projecte educatiu. En canvi, els mestres de la borsa de treball de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) denuncien que s’estan vulnerant els procediments de contractació fixats per a l’Administració Pública.

Des de la Comissió d’Educadores Indignades, Marta Rodríguez recorda que en aquesta borsa de treball “hi ha 700 persones que estan esperant que els truquin per poder entrar a la xarxa pública i que, si no els truquen en un any i mig, hauran de tornar a fer l’examen”. En aquest sentit, remarca que “no tenen res en contra de les treballadores dels tres centres”, però recorda que “va ser decisió seva optar per la xarxa privada” i considera “injust” que ara, “per defensar els seus drets, s’estan vulnerant els nostres“.

La Comissió d’Educadores Indignades lamenta que no se’ls estigui tenint en compte com a afectats ni se’ls hagi informat de la situació com a personal d’una borsa de treball pròpia. De moment, han contactat amb els sindicats per valorar la situació i convocar noves mobilitzacions de protesta.