Amb motiu del 10è aniversari del Parc de Recerca Biomèdica, Jordi Camí, el seu director, ha explicat a BTV que el parc capta molt talent estranger. Concretament, un 30 % dels que hi treballen provenen de 50 països diferents, sobretot d’Europa, els Estats Units, l’Amèrica Llatina i Àsia. També ha explicat que aquest talent es mou molt i per aquest motiu hi ha un trànsit anual de 200 a 300 persones que surten perquè en puguin entrar d’altres. En total, diu, hi treballen uns 1.400 científics, i el 60 % no superen els 35 anys d’edat.

Aquest flux, segons Camí, és important perquè les instal·lacions del parc, assegura, estan al 100 % de capacitat. Un exemple de projectes canviants és, per exemple, que el Centre de Medicina Regenerativa marxa per fusionar-se amb el centre de recerca de Bellvitge i, per tant, deixa un espai disponible dins les instal·lacions del parc. El seu lloc, ha confirmat, l’ocuparà una de les tres estacions de laboratori hospitalari europeu de biologia molecular, finançada per la Unió Europea. Els altres dos laboratoris es troben al Regne Unit i Itàlia.

En el futur, Camí veu necessari que l’entitat sigui més multidisciplinària: “Hi ha pocs matemàtics, físics i enginyers. L’evolució de la recerca en biomedicina demana la implicació d’aquestes disciplines.