Els militants volen deixar enrere el model de Convergència Democràtica per encarar un nou partit. Segons els vots escrutats, el 68 % dels militants convergents han donat suport a aquesta opció, mentre que el 32 % prefereix continuar com fins ara.

L’altra qüestió que estava sobre la taula era escollir el candidat per a les eleccions generals del 26-J. Les primàries han donat la victòria a Francesc Homs amb un 78 % dels suports, davant del 20 % que ha obtingut la candidata Sílvia Requena.

Entre les cares conegudes que s’han vist durant aquest “superdissabte” hi ha la de l’expresident Artur Mas, i l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha votat per renovar CDC però mantenint la primera paraula del nom actual: Convergència.

A tot el territori s’hi han instal·lat 197 punts de votació amb tres urnes. Dues per votar sobre el futur del partit: una de color blanc per a militants, i l’altra de color taronja per a simpatitzants. La tercera urna ha servit per votar el cap de cartell per al 26-J.