El tret de sortida serà al Teatre Grec amb l’obra ‘Les bruixes de Salem’, dirigida per Andrés Lima. A partir d’aquí, l’oferta cultural és molt amplia i per a tots els gustos. Això sí, l’actualitat i el món contemporani són el punt en comú de tots els espectacles. El director del festival, Ramon Simó, ha destacat que tant els continguts com la forma en què es presenten els espectacles “busquen la contemporaneïtat”.

En l’àmbit teatral, hi haurà propostes que tractaran els casos de corrupció, com les targetes black, o els nens robats de l’Argentina. Destaquen els espectacles com ‘MDLSX’, de Sílvia Calderoni, en què es reflexiona sobre la ‘identitat de gènere, o ‘Platonov’, de l’holandès Luk Perceval, un director de referència que per primera vegada estarà al festival.

Pel que fa a la resta de disciplines, hi haurà companyies com l’Alonso Lines Ballet Company, que porta la dansa contemporània al límit i experimenta amb nous formats. Dues opcions per als amants del circ són ‘Anexander’ i ‘El somni de Gulivert’, un espectacle fusionat amb la tecnologia.

La projecció internacional guanya terreny i en aquesta edició es presentaran set coproduccions internacionals. Precisament, Simó ha assenyalat que el festival té un funcionament cíclic i continu que permet concloure experiments en estat de gestació. Com a exemple, ha parlat del curtmetratge ‘Confessió d’un expresident’, un projecte que va començar l’any passat en un dels tallers que acull el festival i que veurà la llum aquest estiu. Un altre exemple és l’IPAM, la plataforma internacional a través de la qual es presenten propostes de producció i s’acaben posant en escena d’un any per l’altre.

En el marc del Grec, també s’ha organitzat una àmplia oferta d’activitats complementàries adreçades a tots els públics.