Avui discuteixen sobre com arreglar aquesta taula, que s'adapta a una cadira de rodes. Tots ells formen part del col·lectiu En torno a la silla, que es dedica a idear i fabricar ajudes tècniques per a persones amb mobilitat reduïda. ALIDA DÍAZ, membre d'En torno a la silla “Hacemos entre todas, o sea que no hay un experto y un usuario, sinó que intentamos diseñar y hacer en base a necesidades muy concretas.” Per desenvolupar moltes de les seves idees han utilitzat els espais i la maquinària de l'Ateneu de Fabricació de les Corts. Tots dos creuen que cal compartir els dissenys d'allò que produeixen perquè qualsevol persona el pugui fabricar. Un dels aparells que han fet és el rampòmetre, que permet mesurar la llargària que ha de tenir una rampa perquè sigui accessible. Però, a més, també pretén sensibilitzar. XAVIER DUACASTILLA, creador del rampòmetre “Crearà a la ment de les persones aquesta visualització ràpida de què és el que suposa tenir un graó alt en un establiment, quant més alt sigui el graó més llarga haurà de ser la rampa.” Per fer-lo, han utilitzat la talladora làser de l'ateneu. Però el disseny també preveu com fer-lo a mà perquè el pugui reproduir qualsevol persona encara que no tingui aquesta màquina. I, de fet, ja els ha contactat un col·lectiu de Xile interessat a fabricar el seu propi rampòmetre.

El col·lectiu En Torno a la Silla treballa, des de fa quatre anys, ideant utensilis que faciliten la vida a persones que tenen dificultats en la mobilitat. Treballen basant-se en l’economia col·laborativa  i a partir de les necessitats que detecten els mateixos membres del col·lectiu.

Per desenvolupar moltes de les seves idees han utilitzat els espais i la maquinària de l’Ateneu de Fabricació de les Corts, on també s’han format per aprendre a utilitzar les màquines i millorar els dissenys. Amb l’ateneu, a més, coincideixen en la idea que cal compartir els dissenys d’allò que produeixen perquè qualsevol persona ho pugui fabricar. Així, tots els dissenys tenen llicència Creative Commons i es poden trobar a internet.

Un dels utensilis que han fet a l’Ateneu de les Corts és el rampòmetre, un petit aparell que porta incorporat un punter làser i que permet mesurar la llargària que ha de tenir una rampa perquè sigui accessible. L’estructura del rampòmetre l’han fabricat utilitzant la talladora làser de l’ateneu. Però el disseny també preveu que es pugui fer a mà perquè el pugui reproduir qualsevol persona encara que no tingui aquesta màquina. I de fet, ja ha contactat amb ells un col·lectiu de Xile interessat a fabricar el seu propi rampòmetre.

Tot i això, els membres del col·lectiu En torno a la silla asseguren que no veuen clar el seu futur ja que els han denegat les subvencions que havien sol·licitat. Diuen que, actualment, treballar en els espais de l’ateneu és l’únic suport públic que reben però que no és suficient per desenvolupar el seu projecte.