Segons fonts del mercat d’artesania, el firaire ha demanat al manter que no s’instal·lés just davant de la seva parada i aquest s’hi ha encarat perquè s’hi volia quedar. Finalment, agents de la policia portuària han intervingut i el conflicte ha acabat sense incidents greus. Tant la Guàrdia Portuària com els firaires asseguren que no és la primera vegada que es produeix un incident com aquest, però el col·lectiu manter no s’ha volgut pronunciar al respecte.

Fa prop de dos mesos, que els venedors tornen a ocupar el Port Vell i els paradistes del mercat que hi ha al Palau de Mar han aixecat totes les alarmes. Tot i que han demanat la intervenció de l’Ajuntament, Síndic de Greuges i la policia, asseguren que ningú no es persona a la zona per regular la situació.

El president de l’associació de Palau de Mar, Eduard Oriol, assegura que no només els preocupa l’afectació econòmica, sinó també l’afectació viària que provoquen els centenars de manters que hi ha al passeig. Segons Oriol, s’instal·len entre 300 i 350 venedors diàriament, una xifra que s’accentua els dies festius, com aquest dilluns.

Tant al moll de la Barceloneta com al moll del Dipòsit, davant del Palau de Mar, són nombrosos els venedors ambulants que darrerament omplen aquest espai de passeig, generant malestar entre els paradistes de la Fira d’Artesania, que utilitzen xiulets per dissuadir-los.

Tal com passava al portal de la Pau, al costat del mirador de Colom, es tracta de zona portuària, per la qual cosa l’autoritat encarregada de controlar l’espai és la policia portuària. Segons fonts del cos, se senten desbordats i ells sols no poden fer front a al gran quantitat de venedors ambulants que s’hi apleguen. De fet, els paradistes asseguren que la Guàrdia Urbana “no apareix des de l’agost de l’any passat”, mentre que els Mossos d’Esquadra ho fan esporàdicament.

Fa uns mesos, una operació coordinada entre la Guàrdia Urbana, Mossos i seguretat de TMB va acabar amb els venedors a la manta que s’acumulaven als passadissos del metro i a l’intercanviador dels ferrocarrils. Ara, però, la situació s’ha traslladat al Port Vell i, de moment, no s’ha fet cap actuació. Ara per ara, els firaires afirmen sentir-se “abandonats” mentre l’Ajuntament treballa en un pla d’ocupació per donar una solució al col·lectiu manter, que reclama regularitzar la seva activitat.