Colau ha assegurat que, després de l’aprovació de la modificiació dels pressupostos, disposen d’una eina “molt important per posar-nos a treballar, però no ho volem fer sols”, sinó acompanyats dels partits d’esquerra. Considera que cal que el front ampli d’esquerres que ahir va fer possible l’ampliació dels comptes “es converteixi en un “govern del canvi”.

L’alcaldessa ha reconegut que tenen les converses avançades amb el PSC per tal que entri al govern i ha demanat a ERC i a Alfred Bosch en particular que reconsideri la seva posició i accepti entrar amb els socialistes a un govern “encapçalat per una força del canvi com és Barcelona en Comú”. També ha convidat la CUP a sumar-s’hi, encara que ha reconegut que aquesta força “ha deixat clar” que no vol entrar-hi. En tot cas, ha afegit que des de l’equip municipal “tindrem sempre la porta oberta” si la CUP “ho reconsidera”.

Colau ha assegurat que vol “majories suficients per governar la ciutat” i que la proposta feta per Alfred Bosch la setmana passada “no era viable” per la negativa de la CUP a entrar al govern i la de CiU de donar suport als acords de governança.

“Barcelona necessitava aquest pressupost”

Ada Colau ha agraït de manera “sincera” el suport de les forces d’esquerres a l’aprovació de la modificació dels pressupostos i ha ressaltat que “no ha estat fàcil arribar fins aquí” i que “s’han posat els interessos de la ciutat per davant de les sigles”. Considera que s’ha demostrat que “hi ha una altra manera de fer política” per “transformar els barris, lluitar contra les desigualtats i fer una ciutat més equitativa”.

Colau ha afegit que la ciutat “necessitava aquest pressupost” i que dins d’aquesta ampliació a més dels grans projectes “hi ha petites inversions que suposen grans canvis per a la gent que realment ho necessita”. En aquest sentit, ha remarcat actuacions com el Pla d’escoles bressol, el Pla de salut mental, l’ampliació dels carrils bici, l’augment de les beques menjadors i el Pla comunitari dels barris, entre d’altres.