Cares de satisfacció evidents al govern amb la certesa que la votació, avui, sí que la guanyaven. La modificació del pressupost s'ha aprovat amb el suport d'Esquerra i el PSC i, finalment l'abstenció de la CUP. CiU, C's i PP hi han votat en contra i han alertat que són uns comptes poc socials i sense rigor econòmic. SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "El que faran és aprovar que el 2016 es tanqui amb dèficit. Dèficit vol dir retallades, per tant, estarem atents." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Yo creo que aquí lo que se ha echo es un mercadeo por parte de aquellos a quien les conviene aprovare este presupuesto en beneficio de sus intereses personales." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "A més de ser Barcelona l'hostatge de la CUP, estan convertint Barcelona en el caixer automàtic de la Generalitat. Li paguem tot!" Aprovada ja la modificació, el debat s'ha centrat també en l'escenari que ara s'obre: un possible pacte de govern. Esquerra i la CUP han demanat a Colau que no sigui amb el PSC. MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Penseu bé si l'entrada del PSC és necessària per tirar endavant les polítiques de canvi que pregoneu. Nosaltres ja diem que no avalarem el continuisme maragallista." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "A partir d'avui, senyora Colau, haurà de triar. I vostè pot triar entre el somni expressat a les urnes o la decepció. L'esperança republicana o aquells que sempre han manat en aquesta ciutat." Collboni ha defugit el debat i ha estat la veu que més ha defensat l'acord pressupostari. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Jo ja sé que vostès tenen moltes ganes d'entrar a la brega. Ja se'ls hi ha vist, pactes... Però és que avui no és el tema. És que avui estem parlant de com destina la ciutat aquests recursos a qüestions que són objectivament bones." Des del govern s'ha recordat que els grans acords d'aquest mandat s'han fet amb les forces d'esquerres. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Avui el que hem vist aquí és que perquè aquest somni sigui possible, és molt important que les forces d'esquerres d'aquest consistori es posin d'acord. Aquest front ampli treu la son als que voldrien una Barcelona conservadora." MARC GARCIA "Aquesta crida a un govern ampli d'esquerres, però, topa amb el que s'ha evidenciat avui, que no tots aquests partits volen compartir alhora el lloc a un mateix executiu. De moment, amb qui més estan avançades les negociacions és amb el PSC, un pacte que s'accelerarà amb l'aprovació d'avui. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament, Marc Garcia."

El president del Grup Municipal d’ERC s’ha mostrat satisfet perquè els comptes de l’Ajuntament tiri endavant, però ha posat el govern municipal en la cruïlla d’haver de triar entre els republicans i els socialistes per a un suport més estable, “poden triar entre l’esperança republicana o els qui sempre han manat en aquesta ciutat”, ha dit. Jaume Collboni ha respost que el PSC ha governat a l’Ajuntament durant dècades perquè així ho van votar els ciutadans. Des de la CUP, també s’ha mostrat reticents que els socialistes s’incorporin a l’equip d’Ada Colau. La regidora Maria Rovira ha alertat que no avalaran “el continuisme maragallista”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, s’ha mantingut en defensar un front ampli d’esquerra.

Precisament, l’abstenció dels tres regidors de la CUP ha estat clau per aprovar la modificació pressupostària. Una posició que ha anunciat la presidenta del Grup Municipal, María José Lecha, aquest mateix matí. Lecha ha explicat que l’assemblea d’aquest dimecres a la nit va optar per no impedir l’aprovació. Tot i això, no hi han donat suport perquè la proposta del govern municipal “queda molt lluny” de les demandes presentades pels anticapitalistes. Un dels punts de discòrdia, per exemple, ha estat la dissolució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana.

La modificació de crèdit aprovada permet ampliar en 275 milions d’euros el pressupost prorrogat. La proposta inicial del govern municipal ha anat sumat les condicions de les dues formacions que hi ha donat suport, ERC i PSC. Els republicans van posar sobre la taula l’arribada de l’L10 del metro a la Zona Franca i el trasllat de les presons de la Trinitat Vella i la Model. Els socialistes van aconseguir el compromís municipal per al cobriment de la ronda de Dalt, la pacificació de la Meridiana i la reforma del carrer de Pere IV.