Durant el 2015 a Catalunya es van diagnosticar uns 40.000 casos nous de càncer. Cada any, moren per aquesta malaltia 16.500 persones. Amb aquestes dades, i amb la convicció que només amb la investigació científica s’aconseguirà fer del càncer una malaltia curable o crònica, l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) destina avui els seus esforços a recaptar fons per a la recerca.

La fundació científica de l’AECC és l’entitat privada que més diners destina a la investigació oncològica, concretament 32 milions d’euros. I més de la meitat d’aquests diners van a parar a projectes a Catalunya, segons ha explicat a Barcelona FM la gerent a Barcelona de l’associació, Maria Àngels Ayra.

Al llarg d’aquesta jornada de col·lecta es preveu que el miler de voluntaris aconsegueixin 180.000 euros. L’epicentre de la jornada és la carpa que s’ha instal·lat a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó. Allà es recrea un laboratori, amb peces de cartró, per tal que els visitants puguin imaginar-se les tasques dels investigadors. En aquest espai també es pot veure una mena de jardí vertical, que simbolitza la tasca de l’associació i els investigadors.