Una mediadora ha intercedit en la trobada entre representants dels treballadors del metro i de TMB d’aquest dimecres. L’objectiu de la reunió no és avançar en la negociació del conveni laboral sinó arribar a unes condicions prèvies que permetin desbloquejar el diàleg i evitar noves vagues en les pròximes setmanes.

Una de les demandes que ha posat sobre la taula el comitè és que es cobreixin les jubilacions, una petició sobre la qual, diuen, ja hi ha un esborrany d’acord però demanen que es posi en marxa immediatament. Els empleats proposen que quan hi hagi una jubilació, es passi a jornada completa un treballador que tingui el 75 % de la jornada i un dels treballadors eventuals de l’estiu es contracti al 75 % de la jornada. També demanen a l’empresa que no es facin canvis organitzatius mentre durin les negociacions.

Segons els treballadors, l’empresa els ha plantejat una proposta que ja han rebutjat. Expliquen que TMB els oferia dos pagaments de 75 euros, ara i al juliol, i algunes millores en la contractació de treballadors que no tenen jornada completa o contractes fixes que no s’han especificat. A canvi l’empresa demanava que el comitè no convoqui noves aturades fins al juliol. Els representants dels treballadors consideren que l’únic objectiu d’aquesta oferta és evitar vagues de metro durant la pròxima campanya electoral.

Les condicions a què s’arribi aquest dimecres es plantejaran a l’assemblea de treballadors convocada per a aquest dijous. Si s’accepten, no es faran noves aturades durant uns mesos per afavorir la negociació del conveni laboral. Si no hi ha cap acord, es podrien votar noves mobilitzacions.

Els grups municipals del PP, ERC, C’s i la CUP  han registrat una petició per convocar una comissió extraordinària de mobilitat. Les formacions volen demanar la compareixença de la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, perquè expliqui com pensa resoldre el conflicte entre els treballadors del metro i l’empresa.