Segons la Creu Roja, entre 3.000 i 5.000 persones a l’Equador necessiten un allotjament d’emergència, un mes després del terratrèmol de 7,8 graus de l’escala de Richter que va devastar el país. És per això que a partir del 9 de maig enviaran al país 150 estructures temporals perquè serveixin com a habitatges d’emergència per a 750 persones.

Habitatges temporals per a 750 persones

Es  tracta d’uns mòduls de lona i acer de 18 metres quadrats, semblants a una tenda de campanya amb teulada, pensats per convertir-se en un habitatge temporal per a una família de cinc membres. Unes estructures que ja es van fer servir després del terratrèmol d’Haití de 2010 i que són lleugeres, fàcils de transportar i molt resistents si hi ha noves rèpliques sísmiques. A més a més, es munten en menys de tres hores i pel fet d’estar elevades, afavoreixen la ventilació i garanteixen un bon aïllament si hi ha inundacions.

Creu Roja preveu enviar 150 mòduls d’aquest tipus per mar, una partida que sortirà del port de Barcelona el 9 de maig i que arribarà a la ciutat de Pedernales, una de les més afectades pel sisme, d’aquí a un mes. A més a més, des de Las Palmas de Gran Canària també sortiran 150 estructures més. En total, 300 mòduls amb els quals es vol donar acollida temporal a 1.500 afectats pel terratrèmol.

L’enviament d’aquests allotjaments temporals forma part d’una segona onada d’ajuda humanitària, després de la primera immediatament posterior a l’emergència. Des de la Creu Roja han destacat que continuen cobrint altres necessitats bàsiques de la població afectada pel sisme.

A l’acte, en què s’han explicat els detalls d’aquest pla d’ajuda, el cònsol de l’Equador a Barcelona, Richard Olivo, ha detallat que ja són 660 els morts pel terratrèmol i que el govern i les entitats han hagut d’atendre més de 51.000 persones.