Lince Works és una "start-up" dedicada als videojocs i creada per una colla d'estudiants d'aquí. Inicialment van créixer de la ma de Barcelona Activa a través del programa Game BCN, d'acceleració de projectes emprenedors. Dos anys després treballen conjuntament amb la multinacional Sony fent un joc per a Play Station. Per a ells l'arribada del Barcelona Games World representa una oportunitat. També sorgida de Barcelona Activa, però en aquest cas de la incubadora d'empreses, és A Crowed of Monsters. Es tracta d'una empresa del sector més consolidada que treballa des de 2014 i que ara mateix fan projectes per a Xbox, Play Station, PC i tauletes. Creuen que la nova fira facilitarà els contactes amb d'altres empreses. Aquests són només dos exemples de les desenes de "start-ups" que han aparegut a la ciutat i que treballen per a la indústria. Els organitzadors del Barcelona Games World esperen superar els 90.000 visitants i els 30.000 metres quadrats de superfície de la darrera edició, celebrada a Madrid.

Barcelona pren a Madrid la principal fira estatal del sector dels videojocs, la Madrid Games Week. La fira es passarà a dir Barcelona Games World i es farà a l’octubre a la Fira de Montjuïc, en les mateixes dates que la madrilenya, del 6 al 9 d’octubre. Madrid ja ha respost a aquest canvi d’ubicació amb l’anunci d’una altra fira, el Madrid Gaming Experience, que en aquest cas se celebrarà del 27 d’octubre a l’1 de novembre.

Els promotors confien a guanyar nous públics i poder competir amb Milà per la capitalitat europea del sector. Apunten que el canvi permetrà superar els 90.000 visitants de l’edició de l’any passat. El certamen tindrà la vista posada en la campanya de Nadal i acollirà també taules rodones i competicions en línia. A més, s’espera que sigui una gran oportunitat per a les “start-ups”. Per contra, la ciutat perd el Gamelab, que es trasllada a l’Hotel Hesperia Tower, de l’Hospitalet de Llobregat.

El mercat del videojoc s’ha consolidat com la primera indústria audiovisual espanyola, que genera 1.000 milions d’euros anuals, amb més de 13 milions de jugadors.