L’exposició “Bellydance”, de l’artista Ruth Soria, mostra en dibuixos tres variants de la dansa oriental: la que es fa amb mocadors, la fusió de la dansa del ventre amb el flamenc i la dansa del ventre convencional. L’interessant dels treballs, a més, és com es van crear. RUTH SORIA, autora de l’exposició “Bellydance” “Aquests dibuixos els vaig dibuixar en directe mentre estaven aquestes noies fent la seva classes i les vaig dibuixar en 30 segons perquè com més ràpid dibuixis llavors agafes més l’essencialitat de captar el moviment.” L’artista ha utilitzat aquarel•les per donar més sensació de moviment i realisme a les obres, que són el fruit de barrejar en directe dues disciplines: el ball i el dibuix. RUTH SORIA, autora de l’exposició “Bellydance” “Si tu dibuixes fora del que és en directe igual és més estàtic el dibuix perquè tu a l’estar allà, al viure-ho, veure-ho i també sentir-ho captes molt més el moviment que no, si ho dibuixes des d’una fotografia.” L'exposició es pot veure al Centre Cívic Drassanes fins al 5 de maig.

“Bellydance” és una exposició interessant tant pel seu contingut com per la manera en què s’ha fet. L’artista Ruth Soria ha volgut plasmar tota l’essència del moviment d’unes ballarines de l’Institut del Teatre i d’una escola de dansa de Badalona en obres creades en només 30 segons.

Assegura que d’aquesta manera “t’has de fixar molt més en què és el que vol destacar, com per exemple, la col·locació del cos, o una posició concreta, per fer aquesta sensació de moviment.“Aquesta és  una tècnica que a més d’ajudar a captar l’essencial de l’element que es vol dibuixar també ajuda que els artistes s’allunyin de formalismes i puguin desenvolupar-ne la capacitat retentiva.