Els educadors de les escoles bressol temen que el personal que treballava als centres Caspolino, Enxaneta i Els Patufets, a Navas, puguin mantenir el lloc de treball i obtenir una plaça pública sense haver de superar els protocols obligatoris que demana el Departament d’Educació, com ara superar un examen o un període de substitucions.

Per aquest motiu, el personal de les escoles bressol municipals s’ha mobilitzat aquest dilluns a la tarda a plaça de Sant Jaume per demanar que tots els contractes es facin dins dels procediments legals de gestió de plantilles. Els manifestants s’han vestit amb una samarreta blanca amb el número que els correspon a la borsa de l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona) imprès. Amb aquest gest volen remarcar que des de l’Ajuntament s’està intentant que tot el personal actual de les empreses privades que gestionaven aquestes tres escoles bressol es quedi amb una plaça fixa. Això fa que aquests treballadors aconsegueixin una plaça pública passant davant del personal que forma part de la borsa de treball de l’IMEB. Els docents denuncien que el procés per arribar a obtenir una plaça pública és llarg i difícil i no entenen que aquests treballadors es puguin saltar el procés de selecció, segons ha dit Tere Vidal, membre de la comissió Educadores Indignades, a Barcelona FM.

L’Ajuntament s’ha reunit aquesta tarda amb una delegació dels manifestants i els ha explicat que, efectivament, tenen la intenció de mantenir la plantilla actual de les tres escoles bressol. Ara bé, han matisat que encara no han trobat la fórmula que els ho permeti fer de manera legal. El consistori assegura que ha parlat amb les famílies i que els han demanat que se’n mantingui el personal. Tot això ha coincidit amb el primer dia de preinscripcions a les escoles bressol.