Les voreres estretes de Vallvidrera són motiu de queixa des de fa anys entre els veïns. Un dels llocs més crítics és la cruïlla del carrer de Mont d'Orsà amb el carrer del Turó, una de les més transitades de Vallvidrera. MARTA SALA, veïna de Vallvidrera “Aquí no hi ha més de 40 centímetres. Per tant és impossible que passi una cadira de rodes i un carro de la compra, ni un cotxet de nens petits.” Els veïns reivindiquen voreres reglamentàries per no haver de fer una gimcana cada dia. MARTA SALA, veïna de Vallvidrera “Poder passar per les voreres d'una manera una mica còmoda és un dret que està recollit en normatives. Jo crec que aquestes voreres estan totes fora de normativa.” Per allà han de passar cada dia els usuaris de la Fundació Aspasim, molts amb mobilitat reduïda. Les voreres actuals els obliga a moure’s per la calçada. GLÒRIA ESCUDERO, fisioterapeuta a la Fundació Aspasim “És un perill anar pel mig del carrer perquè pugen i baixen cotxes. Llavors el que fem és: esperem en un gual o darrere d'un cotxe, o en algun lloc on intentem que no hi hagi cap perill per després deixar passar el cotxe. I tornar a passar amb els nanos pel mig del carrer, que és l'única solució que trobem per baixar.” Des de la Fundació Aspasim demanen que s'habilitin rampes d'accessibilitat i que s'hi faci més manteniment. El mal estat de les voreres impedeix a alguns dels usuaris participar en activitats que es fan fora del centre. GLÒRIA ESCUDERO, fisioterapeuta a la Fundació Aspasim “Nosaltres fem sortides a la biblioteca, o al centre cívic, o al supermercat. Qualsevol cosa ho fan dintre del barri i tot el camí tenim problemàtica per poder baixar, per poder baixar les voreres. No està gens adaptat. Hem d'anar per mig del carrer.” Durant la legislatura anterior, l'Ajuntament va voler treure les places d'aparcament d'un costat del carrer de Mont d'Orsà per poder ampliar les voreres, però alguns veïns i comerciants s'hi van oposar.

Els veïns de Vallvidrera denuncien que alguns trams de vorera no arriben als 40 centímetres d’amplada. A més, en alguns punts hi ha pals de fusta que sostenen el cablejat elèctric que hi compliquen el pas. “És impossible que pugui passar un carro d’anar a comprar o una cadira de rodes”, exemplifica Marta Sala, veïna de la zona.

Precisament, a tocar de la cruïlla dels carrers de Mont d’Orsà i del Turó es troba la seu de la fundació Aspasim. Molts dels usuaris d’aquesta entitat tenen mobilitat reduïda i utilitzen cadira de rodes. Però la poca amplada de les voreres i la manca de rampes els obliga a circular per la calçada.

“Quan ve un cotxe esperem en un gual o darrere d’un vehicle, deixem que passi i tornem a moure’ns pel mig del carrer”, explica la Glòria Escudero, fisioterapeuta de la fundació Aspasim. L’entitat planifica moltes activitats al barri, però el mal estat de les voreres impedeix a alguns dels usuaris participar en activitats que es fan fora del centre. “Fem sortides a la biblioteca, al centre cívic, o al supermercat, però no està gens adaptat i alguns nois no poden baixar sols”, comenta Escudero.

Durant la legislatura anterior, l’Ajuntament va voler treure les places d’aparcament d’un costat del carrer de Mont d’Orsà per poder ampliar les voreres, però alguns veïns i comerciants s’hi van oposar perquè, deien, podria perjudicar els negocis locals i van demanar que prèviament es construís un aparcament públic. L’Ajuntament va desestimar construir-lo fa quatre anys per falta d’interessats a comprar-hi plaça. Mentrestant no s’ha trobat cap solució que satisfaci els interessos de veïns i comerciants.