Aquest edifici serà únic. És el primer cop a Barcelona que es fa una construcció de fusta respectant una façana històrica. És de 1895 i està catalogada com a patrimoni de la ciutat. NINA TURULL, arquitecta tècnica de House Habitat “El fet de mantenir la façana i la caixa d'escala ha fet que poguéssim mantenir les vigues existents per tal que lligui aquesta façana i a mesura que hem pujat l'edifici nou hem reemplaçat les vigues velles per les noves.” Els materials naturals amb els quals està construït l'edifici permetrà que tingui una qualificació energètica A. Això suposarà tota una sèrie d'avantatges per a les persones que hi visquin. PERE LINARES, gerent de House Habitat “Té un preu una mica més elevat que la construcció tradicional, però al tenir aquests estalvis energètics tan importants, la recuperació de la inversió es fa en un temps de sis o set anys i tindran el confort tèrmic i estalvi energètic per a tota la vida útil de l'edifici.” L'obra permetrà guanyar un pis d'alçària i convertir una construcció unifamiliar en un edifici plurifamiliar amb quatre habitatges. Està previst que els treballs acabin al mes de setembre.

El patrimoni històric de la ciutat ja no és incompatible amb l’eficiència energètica. Per primer cop a Barcelona, s’està fent un edifici de fusta que respecta una façana de 1895 i  catalogada per l’Ajuntament. La construcció serà plurifamiliar i tindrà quatre plantes, una més que l’original.

La fusta i l’aïllament natural que tindran les parets faran de bufanda a l’edifici. De tal manera que amb poca energia podrà aconseguir una temperatura de confort. Això servirà perquè aquesta construcció tingui una qualificació energètica A. D’aquesta manera, House Habitat s’avança al que estableix la normativa europea, que s’aplicarà a Espanya a partir de 2020 i que obligarà tots els edificis que es facin a la ciutat a tenir aquesta qualificació.

Cada cop hi ha més empreses que opten per construir edificis de fusta, un material que no només permet que les obres siguin més ràpides sinó també menys contaminants. A més, House Habitat assegura que aquestes construccions estan aïllades de tal manera que en cas d’incendi no es cremen tant com les d’acer.