BERTA ZÚÑIGA CÁCERES, filla de l'activista Berta Cáceres "Per exigir justícia,veritat, i també una aturada a la impunitat a mans que operen les empreses assassines vinculades a bancs també europeus i empreses europees."

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, han rebut la filla de l’activista, que està fent una gira per Europa. Demana suport per aconseguir el compromís de les institucions europees per fer una investigació independent sobre l’assassinat de la seva mare i que s’involucrin en la lluita de la plataforma per aturar el projecte hidroelèctric d’Agua Zarca.

“L’assassinat de Berta Cáceres és un cas conegut, que ha tingut rellevància, però no és un cas aïllat”, ha assegurat Pisarello, que ha recordat que des de l’organització en la qual militava Cáceres, el Consell Cívic d’Organitzacions Populars (Copihn), denuncien que des de 2013 han mort tres indígenes més implicats, com ella, en la lluita contra el projecte de fer una presa al seu territori, a Río Blanco. La seva filla ha recordat que en els últims 15 anys a Hondures s’han assassinat 112 activistes defensores del medi ambient.

També exigeix que les institucions pressionin els bancs europeus perquè no inverteixin en projectes que vulneren els drets humans i alerten sobre la violació d’aquests a Hondures.