A partir d’aquest dissabte 30 d’abril, les operadores no poden sobrepassar el límit fixat per Europa en les tarifes d’itinerància. En el cas de les trucades de veu sortints, no podran cobrar més de 0,05 € per minut. En els missatges de text, el límit es fixa en els 0,02 € i el preu màxim d’ús de l’internet mòbil queda en 0,05 € per megabyte.

Aquests topalls serviran des d’aquest dissabte fins a mitjan juny de l’any 2017. És un període de transició que ha fixat la Unió Europea fins a l’abolició definitiva dels recàrrecs per utilitzar el mòbil des de l’estranger. Aquestes modificacions formen part d’un paquet de mesures que va aprovar el Parlament Europeu el passat mes d’octubre. La Comissió ja ha fixat rebaixes en anteriors ocasions.

Recàrrecs segons l’impacte en les companyies

En el cas que les telefòniques demostrin que no són capaces de recuperar els costos de la rebaixa de tarifes, l’acord inclou una clàusula que permetria als operadors aplicar recàrrecs en circumstàncies excepcionals i si ho autoritza la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència. Segons el Parlament Europeu, es tractaria d’una petita taxa inferior als límits ara vigents, en virtut d’una política d ‘”ús raonable”.