ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Estem treballant per fer compatible, precisament, la preservació de l'edifici de Can Vies així com la construcció de la passarel·la, de manera que no s'hagi de fer una cosa o l'altra, sinó que tot sigui possible. Evidentment sempre hi ha opions per tot, però per molts veïns i veïnes i per moltes entitats de Sants i de la ciutat, no només del barri de Sants, és un referent cultural i poolític del barri, amb més de 19 anys d'existència." KOLDO BLANCO, regidor de Ciutadans "Nosostros siempre le estamos pideiendo diálogo con la oposición y ya que no nos escucha almenos lo que ahora le quiero pedir es que tenga diálogo con los vecinos. Lo que nosotros le pedimos es que dialogue con los vecinos y también con los posibles usuarios de estes edifcicio que a lo mejor sí que quieren hacer un uso cívico del mismo y neceistan un espacio para hacerlo. Y por tanto, Sants es un distrito muy grmnde, búsqueles un edifcio donde puedan realizar las actividades, pero al mismo tiempo escuchen a los vecinos porque es una reivindicación vecinal la que exige el derribo del edificio de Can Vies."

L’alcaldessa ha defensat que el futur es decideixi conjuntament amb el veïnat, les entitats socials i el teixit associatiu del barri i ha assenyalat que “per molts veïns” Can Vies és “un referent cultural i polític del barri”. De fet, segons ha explicat, s’ha convocat la comissió de seguiment de la cobertura de les vies de Sants per a aquesta setmana mateix, un espai en què ha dit que “es continuarà avançant en la definició d’aquest projecte que faci compatibles tots els usos”.

Per la seva banda, des del Grup Municipal de Ciutadans, Koldo Blanco li ha retret que la majoria de l’oposició va aprovar una proposta del PP que insta el govern a tirar a terra el que queda d’aquest edifici i ha ensenyat fotografies amb mostres d’incivisme a la zona. Segons Blanco, hi ha multitud de denúncies per actes incívics, i ha afegit que el que es veu a les imatges “no és el resultat raonable de l’ús d’un equipament”. Ciutadans ha reclamat diàleg amb els veïns i ha proposat que es busqui un altre espai al barri perquè els ocupants de Can Vies puguin continuar duent a terme activitats.

Pel que fa als suposats comportaments inadequats, l’alcaldessa ha dit que, en els casos en què hi hagi incivisme, “evidentment s’ha d’intervenir, s’ha de mitjançar i posar regles perquè puguin ser conciliables els usos culturals i associatius amb el descans dels veïns i l’ús correcte de l’espai públic”.