ALICIA PÉREZ, professora de dansa de l'Institut del Teatre "És el Dia Internacional de la dansa i és obligatori participar-hi, som un col·lectiu una mica minoritari, poc conegut, i és una de les formes que tenim de donar-nos a conèixer." JAUME, estudiant de dansa "La dansa per a mi és una cosa molt important, que ha estat sempre al meu costat i també és el meu futur treball. És el que espero que em doni menjar d'aquí a uns anys." TANIT, estudiant de dansa "Yo soy de Galicia y he venido aquí para estudiar esto. Entonces creo que también es mucho sacrificio, muchas horas dedicadas, pero si estás aquí es porque te gusta y porque es tu pasión y supongo que valdrá la pena."

Els estudiants que hi han participat reclamen més suport per a una disciplina, la dansa, que consideren que està infravalorada i per això reivindiquen ajudes i més sortides professionals. Denuncien que en molts casos han de marxar a l’estranger per poder-se dedicar professionalment a ballar.

L’espectacle que han presentat a Las Arenas està format per coreografies que els mateixos alumnes han creat al llarg del curs. Pels responsables del centre, sortir al carrer en dies assenyalats com aquest és una manera de donar a conèixer la dansa al públic general.

El Dia Internacional de la Dansa el va instaurar la Unesco per reconèixer i donar suport a l’esforç que fan tots aquells que es dediquen a aquesta disciplina. Se celebra el 29 d’abril, coincidint amb el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern i que va néixer fa gairebé tres segles: el 1727.