El Consorci d’Educació ha detallat el resultat de les preinscripcions escolars i com han ajustat l’oferta de places amb la demanda als diferents districtes de la ciutat. Segons el balanç, augmenten les sol·licituds d’escola pública com a primera opció a P3. Amb una oferta inicial de 13.749 places, s’han presentat 12.514 sol·licituds. De les peticions de les famílies a la preinscripció, un 90,4 % han entrat a la primera opció i fins a un 97,6 % ho faran a algun altre dels centres sol·licitats.

Segons el Consorci, les dades evidencien que l’escola pública guanya terreny. Si en total s’han fet 12.514 preinscripcions, 6.313 s’han fet a la concertada i 6.201, a la pública. Això vol dir que només hi ha 112 sol·licituds de diferència, mentre que ara fa un any es van registrar 1.096 peticions més per a la concertada que per a la pública.

Segons el Consorci, a la ciutat hi ha un “equilibir molt ajustat entre l’oferta i la demanda de places a P3. Malgrat això, admeten que hi ha desigualtats en alguns punts de la ciutat, com l’Eixample, on hi ha 20 famílies que no tindran plaça a l’escola pública i seran derivades a la concertada.

Ampliació d’11 grups a l’oferta pública de P3

Per fer front a aquest augment de la demanda de places públiques a P3, s’ha ampliat l’oferta inicial amb 214 públiques més. I també s’han incrementat 11 grups:

Dues noves línies a les escoles Entença (l’Eixample) i la Sagrera (Sant Andreu).

Set grups addicionals a les escoles Fructuós Gelabert (l’Eixample), Ramon Llull (l’Eixample), Tabor (l’Eixample), Els Llorers (l’Eixample), Barcelona (les Corts), Turó del Cargol (Gràcia) i Bogatell (Sant Martí).

Dues línies noves a l’Escola la Llacuna del Poblenou que en un futur podrien convertir-se en un nou centre.

Ampliació de sis grups d’ESO a l’oferta pública

A primer d’ESO, s’han presentat 6.679 sol·licituds per a 6.701 places. D’entre les peticions, un 84,3 % han entrat en la primera opció, mentre que un 91,9 % ho faran en algun altre dels centres sol·licitats. Per atendre la demanda, s’ha ampliat l’oferta inicial amb 183 places i s’han incrementat sis grups:

Una nova línia als instituts Joan Boscà (les Corts), Les CortsMaria Espinalt (Sant Martí).

Un grup addicional als instituts Poeta Maragall (l’Eixample), Salvador Espriu (Sant Martí) i Barcelona Congrés (Nou Barris – Horta).