Aquesta és una de les dues sales d’estudi que té el nou local que el Taller de Músics obre al Raval. Una es dedicarà als conjunts instrumentals, i l’altra a la percussió. Però, a més, n’hi haurà una de grans dimensions on es faran activitats connectades amb altres branques artístiques. DIEGO RUIZ, director general del Taller de Músics “Guanyem un espai més polivalent, amb un escenari de 4x4, amb una capacitat a la sala d’unes 90 persones que sigui també multidisciplinar que puguem fer coses de dansa, teatre, màgia.” El Taller de Músics es va instal•lar al Raval el 1979 al local que encara manté al carrer de Requesens. El barri, llavors, no era el que coneixem avui, però aquesta entitat va apostar per quedar-se i implicar-se amb projectes socials. LLUIS CABRERA, cofundador del Taller de Músics “Les primeres patrulles veïnals es van muntar aquí, el Taller de Músics i la gent del Taller de Músics, els professors, els músics, enmig de tot aquest sarau vam intentar ser balsàmics, la cultura i l’educació han de ser balsàmics i vam intentar a les parts que ens deixessin treballat i ho hem aconseguit.” En Felipe Soto fa quatre anys que estudia al Taller de Músics, una entitat que creu és important per al barri. FELIPE SOTO, estudiant del Taller de Músics “El Raval a lo mejor a simple vista es un poco hostil pero en realidad es un barrio que tiene mucha más alma, más corazón, y este tipo de cosas le dan mucha vida.” Amb el nou espai, el Taller de Músics passa a tenir-ne tres al Raval. Uns espais oberts a tota la ciutat, però que estan molt vinculats amb la vida social i cultural del barri.

El nou local se suma als dos que el Taller de Músics ja té al Raval (un al carrer de la Cendra, número 34, i un altre al carrer de Requesens, 3-5), uns espais que, amb els 800 alumnes que tenen actualment, els havien quedat petits. El que estrenen aquest dijous, amb una aula que es dedicarà als conjunts instrumentals, una altra a la percussió i una sala polivalent, els permetrà ampliar iniciatives que ja duen a terme i impulsar-ne de noves.

Més enllà d’ensenyar disciplines tan diverses com el jazz, el flamenc i el pop rock, des del Taller de Músics també impulsen projectes socials com els Tallers Oberts, una iniciativa adreçada a persones que surten d’una situació difícil com és una estada a la presó i que precisament tindrà un lloc al nou local.

El Taller va ser una de les primeres entitats culturals que es van instal·lar al Raval, el 1979, i des de llavors ha estat molt vinculat al barri. Un dels qui en van ser fundadors, Lluís Cabrera, remarca que “vam arribar abans que el MACBA i altres entitats culturals que han anat instal·lant-se després, i continuem al barri“. Els fundadors de l’entitat provenen de la distribuïdora de llibres llibertaris Distribuciones Epicuro, ja desapareguda, i de la lluita veïnal i social que hi havia a la ciutat, concretament a Nou Barris, abans de la democràcia.