Un Sant Jordi laborable es tradueix en molts nens als carrers... però de visita amb els col·legis. Enguany els escolars no tenen classe, així que han pogut gaudir d'una diada diferent. Els petits de la casa no són els únics que han canviat la rutina aquest Sant Jordi. Molts adults han estat lluny de la feina i això els ha permès fer plans diferents als d'altres anys. Tota aquesta multitud s'ha traduït en vendes i, per tant, en un bon resultat per als llibreters. Per a alguns ha estat una sorpresa perquè esperaven que un Sant Jordi en dissabte els perjudicaria. La cirereta del pastís ha estat el temps, que ha acompanyat gairebé tot el dia... fins que a quarts de set han començat a caure les primeres gotes. Tot i que els ha tocat acabar la jornada sota recer... la feina del dia ja estava feta.

El bon temps ha estat protagonista durant tota la jornada però a partir de dos quarts de set els núvols han fet acte de presència i ha començat a ploure. Alguns paradistes han cobert les parades perquè el material no es fes malbé, mentre que d’altres han decidit posar punt final a aquesta diada de Sant Jordi.

Aglomeracions al centre

El canvi sobtat del temps no ha sorprès ningú, ja que les previsions ho avisaven. De fet, tot i la predicció ha acabat sent un Sant Jordi massiu durant tot el dia. Aquest any ha caigut en dissabte, fet pel qual molta gent tenia festa i ha celebrat la diada d’una manera diferent a l’habitual. Els més petits no han fet excursions amb les escoles, sinó que han sortit en família i els adults han pogut gaudir d’una jornada distesa sense pressions per la feina.

Tot plegat ha provocat aglomeracions constants al centre, des de les 10 h fins el vespre, quan ha començat a ploure. De fet, la Guàrdia Urbana ha hagut de tallar el passeig de Gràcia en direcció al centre, degut a la gran multitud que que s’aplegava aquest migdia davant la Casa Batlló, decorada amb roses. Tot i la mesura, s’ha aplegat tanta gent a les voreres que finalment han tallat la circulació en els dos sentits de la via.

Parades per a tots els gustos

Al llarg de la jornada, s’han vist parades de tot tipus, més enllà dels llibreters i els floristes. Alguns han aprofitat per desfer-se d’algunes pertinences i han venut llibres de segona mà.

Una altra de les imatges del dia són les roses solidàries d’associacions i entitats que aprofiten per recaptar diners. En la mateixa línia ho fan estudiants que volen estalviar per marxar de viatge de final de curs. Però desmarcar-se de la resta no és fàcil i alguns han decidit disfressar-se per cridar l’atenció de la gent.