L’encesa de llums ha donat la benvinguda a la 45a edició de la Feria de Abril de Catalunya, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han fet una primera visita després de la inauguració oficial. Enguany és la 11a vegada que la fira s’instal·la al Parc del Fòrum.

Per a aquesta edició, s’incrementarà el control dels accessos i de l’aforament. Així, només es permetrà que hi hagi 25.000 visitants a la vegada al recinte. A més, s’ha avançant una hora l’horari de tancament per respectar el descans dels veïns. De dilluns a dijous es podrà visitar entre les 18 i les 23 h. Els divendres l’horari s’allarga fins a les 3.30h. Dissabte és el dia de més obertura, entre les 10 i les 3.30 h. Els diumenges, s’hi podrà anar des de les 10 i les 23.30 h.

La fira ocupa 87.000 metres quadrats, 54.500 dels quals estan dedicats a les casetes de les entitats. Enguany es connectarà la zona de les casetes amb la de les atraccions amb l’espai de l’auditori petit. La Feria de Abril estarà oberta fins a l’1 de maig.