La Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) va resultar guanyadora del concurs públic que va fer l’Ajuntament per tal de decidir qui organitzava la Feria. Daniel Salinero, president de l’entitat, ha explicat a BTV que “no estàvem d’acord amb el concurs perquè era com una limitació. Interpretàvem que l’Ajuntament no volia la Feria. Al final hem pogut parlar i el tracte ha estat excel·lent”.

Les novetats de la 45a edició i que, segons Salinero, han pactat amb el consistori són l’augment de seguretat als accessos del recinte i l’avançament d’una hora en el tancament del recinte. A més, també han acordat amb diferents operadors turístics fer una prova pilot per apropar aquest esdeveniment als estrangers, especialment entre setmana.

Salinero ha admès que les entitats han realitzat un sobreesforç econòmic per celebrar la Feria a la ciutat i s’ha desmarcat de la fundació, ara anomenada Andacat. Ha dit que no tenen por i que seran “els primers” a fer un exercici de transparència, mostrant els números, amb els costos i beneficis, si n’hi ha, d’aquesta propera edició.

En referència a la problemàtica entre la FECAC i Andacat -conjunt d’entitats que organitzaven la Feria fins a l’any passat-, Salinero ha explicat que van embarcar-se en un procés judicial contra l’antiga fundació per “una mala gestió econòmica” i que seran els jutjats els “qui acabaran decidint qui són els culpables”.