L'oposició ha forçat el govern municipal a promoure l'enderroc de Can Vies. La Comissió d'Urbanisme ha aprovat aquesta tarda una proposta del PP amb el suport de Convergència, Ciutadans i el PSC. Esquerra s'ha abstingut, mentre que la CUP i el govern hi han votat en contra. En el debat a la comissió, el regidor socialista ha sorprès amb aquesta advertència l'equip d'Ada Colau. DANIEL MÒDOL, regidor del PSC "Ara feiem broma amb la senyora Sanz, la tinenta, sobre si mai entrarem al govern. Si mai entrem al govern, el primer que proposarem és que s'enderroqui Can Vies. Per tant, absolutament d'acord amb la proposició del PP." El govern no ha entrat en la polèmica i, de fet, fonts del PSC han desmentit les paraules del regidor i han descartat que sigui una condició per entrar al govern. L'executiu ha defensat que la voluntat no és enderrocar Can Vies sinó mantenir l'edifici dempeus. JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Creiem que pot arribar una solució que no respongui a cop d'enderroc, perquè creiem que això no és una solució, tenint en compte les necessitats que té aquest districte, aquest barri i, en definitiva, la ciutat, de garantir espais de convivència i de referència cultural." La CUP ha demanat requalificar el solar de l'edifici com a equipament. En canvi, els partidaris de l'enderroc creuen que aquesta és l'única solució per continuar les obres per fer de la cobertura de les vies de Sants una zona verda.

“Si mai entrem al govern, el primer que proposarem és que s’enderroqui Can Vies.” Així de contundent s’ha mostrat el regidor del PSC Daniel Mòdol en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dimecres. El PSC ha insistit posteriorment que aquesta no és una condició per negociar un possible pacte amb BComú. Mòdol també ha retret a CiU que en el seu moment aturés l’enderroc i ha afirmat que el terreny que ocupa l’edifici “és un espai públic com una casa” i ha conclòs que des del PSC “no ens doblegarem mai”.

Tot i que la proposició del PP s’ha aprovat amb els vots de CiU, PP, C’s i PSC, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, s’ha reafirmat en la voluntat de dialogar per trobar una solució alternativa que permeti mantenir l’edifici.

A més de l’oposició de Barcelona en Comú, la CUP també s’hi ha mostrat en contra. Des d’ERC, en canvi, s’han abstingut: consideren prioritari un procés de participació i només veuen l’enderroc com a última opció si no s’arriba a cap alternativa.