Neus Mascarós va arribar de València per descobrir un dels barris més pobres de Barcelona, la Trinitat Nova. El dia a dia d’aquest barri, i alguns dels seus rostres, ha esdevingut el seu projecte de postgrau en fotoperiodisme. NEUS MASCARÓS, fotoperiodista “Me vine un día al barrio, empecé a conocer a gente y la verdad que vi que no es siempre el término pobreza el que va acuñado al vandalismo o miseria sinó gente honrada lo que vi aquí es gente honrada, gente trabajadora, gente digna.“ Precisament aquesta cara honrada de veïns amb dificultats econòmiques dóna nom a l’exposició ”Digna Trinitat”. El projecte va començar a agafar forma quan la fotoperiodista va conèixer les condicions de vida d’una veïna d’edat avançada. NEUS MASCARÓS, fotoperiodista “Vive en un edificio sin luz, les han robado la puerta del bajo, tiene que bajar al mujer con 84 años con una linterna por las escaleras. Y eso me llamó mucho la atención y por eso quise ayudarles con este trabajo.” El projecte ha tingut el suport del Pla comunitari i els veïns. Fins i tot un veí, José Bretones, ha cedit un dels seus poemes i la seva veu per acompanyar les imatges en un vídeo.

Neus Mascarós va conèixer la Trinitat Nova quan hi va arribar per fer el postgrau de fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. A l’hora de triar la temàtica del seu projecte de llarg recorregut, va decidir mostrar la visió que ella té del barri, tractant de defugir la imatge negativa que sovint se li assigna. Mascarós afirma que, deixant de banda aquest estigma, s’ha trobat una Trinitat Nova digna, treballadora i honrada.

Això és el que ha volgut plasmar en 15 fotografies tan diverses com els seus paisatges. La veïna d’edat avançada baixant les escales amb una llanterna perquè no té llum al bloc conviu, per exemple, amb uns nens que juguen a futbol davant les noves promocions de la remodelació del barri. Les fotografies vénen acompanyades també dels retrats de cinc veïns de diferents generacions i procedències. La mostra va acompanyada d’un vídeo i una poesia d’un veí, José Bretones. El projecte ha rebut el suport de l’associació de veïns i del pla comunitari del barri. Fins dissabte s’exposa, en el marc dels actes de Sant Jordi, el treball de Mascarós a la Casa de l’Aigua.