Les bones dades registrades durant la Setmana Santa, en què van augmentar un 7 % les reserves en agències de viatges i operadors, fan augurar que aquest any també hi haurà una bona campanya d’estiu. De moment, les reserves ja han augmentat un 8 % respecte a les mateixes dates de l’any passat. Segons ACAVe, aquestes dades corroboren la tendència a l’alça en reserves que ja es va registrar el 2015.

Segons Ricard Plans, vicepresident d’operadors d’ACAVe, l’augment en les reserves s’explica pel fet que els clients estan canviant la seva manera de consumir: “Són immediats, ho volen per a ja, i les agències utilitzen la tecnologia per donar aquesta resposta immediata. El client també és exigent perquè vol optimització entra qualitat i preu, i també està molt informat.”

Pel que fa a les principals destinacions, en l’àmbit de l’Estat espanyol destaquen Catalunya, Andalusia, les Balears i les Canàries. Tot i això, la majoria de reserves que es fan amb antelació són per viatjar a destinacions més llunyanes. Pel que fa a Europa, la majoria aposta pel sud de França o la Gran Bretanya. En els viatges de llarga distància, destaca Amèrica del Sud i Centreamèrica, amb països com Mèxic, el Perú i Cuba.